null Beeld

Wie is de Mol?-kijkers verdenken massaal déze kandidaat: ‘Een Mol met veel bravoure’

Het nieuwste seizoen van Wie is de Mol? werd gedurende een coronapandemie opgenomen. Maar dit hield de makers niet tegen om met de meest spectaculaire opdrachten te komen. Op social media spreken kijkers zelfs van 'de beste opdrachten tot nu toe'.

En spoiler alert: déze kandidaat vinden veel kijkers deze aflevering heel verdacht...

Spectaculaire opdrachten in 'Wie is de Mol?' aflevering 2

In de eerste aflevering zagen we al een lasergame-opdracht en het prachtige landschap van Tsjechië. Dit kreeg kijkers al behoorlijk enthousiast. Maar in aflevering 2 van het nieuwe Wie is de Mol?-seizoen, gingen de makersnog een stapje verder. We belandden namelijk in een soort horrorfilm in een klooster, met geblinddoekte en met laserguns gewapende ballerina's. Daarnaast moesten de kandidaten borden omverrijden in grote trucks en geheime opdrachten uitvoeren.

Joshua

Ook de tweede aflevering van Wie is de Mol? bevatte drie opdrachten. En daarbij had Joshua telkens een belangrijke positie. Hierdoor kon hij goed mollen, wat hij volgens kijkers dan ook overduidelijk deed. Niet voor niets is hij volgens de laatste statistieken nu een van de meest verdachte kandidaten, naast Florentijn, Marije en Splinter.

Mollen met portofoons

In de eerste opdracht kregen Lakshmi en Joshua de taak om met portofoons geheime opdrachten aan kandidaten door te geven. Renée en Florentijn mochten hiervan niks weten. Als de kandidaten de geheime opdrachten goed uitvoerden zónder dat Renée en Florentijn dit doorhadden, verdienden ze geld. Als Renée en Florentijn de geheime opdrachten wél doorhadden, konden zij jokers verdienen. Niet heel ingewikkeld, maar toch ging het mis. Joshua verwisselde namelijk (per ongeluk?) de portofoons. Daardoor kregen sommige kandidaten de geheime opdrachten niet door. Maar Florentijn, die het juist níet mocht horen, wél. Deze actie vonden kijkers erg verdacht.

Ook in de tweede opdracht was Joshua volgens veel kijkers weer flink aan het mollen. Toen besloot hij namelijk helemaal geen portofoon te gebruiken. Daardoor kon hij geen belangrijke aanwijzingen ontvangen. Ook deelde hij geen hints met de rest van de groep.

Lees ook:

Waarom we volgens de wetenschap zo geobsedeerd zijn door ‘Wie is de Mol?’

Hobbelige rit

Bij de laatste opdracht moesten de kandidaten borden met de juiste symbolen omver rijden. Opnieuw had Joshua hierbij een belangrijke functie, samen met drie andere kandidaten. Zij moesten tijdens een hobbelige testrit foto's maken van borden met symbolen. Vervolgens moesten de overige kandidaten borden met diezelfde symbolen omver rijden. Bij een verkeerd omver gereden bord ging er geld uit de pot. Uiteindelijk gingen er drie foute borden om. Hierdoor eindigden de kandidaten met 'slechts' 700 euro voor de pot, waardoor de Mol vast in zijn of haar vuistje lachte...

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws, AD

Beeld | AVROTROS

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden