null Beeld

‘WIDM’-kijkers weten het nóg steeds zeker: ‘Splinter is de Mol!’

Splinter Chabot wist zich eerder al érg verdacht te maken, en ook in de laatste aflevering van ‘Wie is de Mol?’ heeft hij opnieuw voor veel argwaan gezorgd. In een opdracht die draaide om taal en zinsopbouw was hij absoluut niet op z’n best en dat is best frappant: hij is tenslotte schrijver van beroep…

Op Twitter zijn de meeste WIDM-kijkers het er dan ook over eens: Splinter is de mol!

Weinig geld

Tijdens de eerste opdracht heeft de Mol ongetwijfeld in zijn of haar handjes geknepen: er werd namelijk maar heel weinig geld verdiend. De opdracht ‘Steengoed’ speelde zich af in een fabriekshal met een lockerruimte en een hal vol kleding. In de lockers zaten kledingstukken die in de fabriekshal omhoog getakeld moesten worden, maar dat ging allesbehalve goed. Volgens oplettende kijkers had vooral Splinter een grote aandeel in de mislukte opdracht. Uiteindelijk werd er slechts 380 euro opgehaald.

Schrijver Splinter

Ook de prestaties tijdens de derde opdracht waren niet om over naar huis te schrijven. Tijdens de opdracht ‘Zinvol’ moesten kandidaten zinnen vormen van willekeurige woorden. Splinter kreeg hierbij de leiding en de verwachtingen waren natuurlijk hoog, want als er iemand is die wat moet weten van taal en zinsbouw, dan is het schrijver Splinter wel. Toch wist de schrijver uiteindelijk maar één kloppende zin af te leveren. En dat is toch best gek als je erover nadenkt…

'Splinter is de Mol'

Lachers op z’n hand

Naast veel argwaan bracht Splinter ook nog een beetje hilariteit in de aflevering. Bij de tweede opdracht was het namelijk de bedoeling dat de kandidaten met z’n drieën tegelijk hetzelfde liedje gingen uitbeelden, terwijl twee andere kandidaten moesten raden om welke liedjes het ging. Vooral Splinter ging hier erg creatief om met het uitbeelden, wat bij de kijkers thuis voor grote hilariteit zorgde:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Twitter, Wie is de Mol?

Beeld | AVROTROS

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden