null Beeld

Werken voor koningin Elizabeth? Dat kan als je goed bent met social media

Ze zijn in het Britse koningshuis druk op zoek naar nieuw personeel. Zo vroegen ze een aantal weken geleden om een paardenverzorger, en nu is koningin Elizabeth op zoek naar een social media-expert om haar accounts te beheren.

De officiële titel van de functie luidt ‘Head of Digital Engagement’, wat erop neerkomt dat de taak van de gelukkige wordt om zoveel mogelijk volgers, likes en reacties te verzamelen.

Miljoenen mensen

Je taken in deze functie? Alle social media-accounts van de koninklijke familie beheren, digitale strategieën bedenken en een klein digitaal team leiden. De vacature maakt hierbij duidelijk dat je je bewust moet zijn dat je content ‘gezien wordt door miljoenen mensen’ en dat ‘reputatie en impact altijd de belangrijkste factoren zijn’. Maar verder no pressure, hoor.

Ervaring met bekende social media-profielen

Uit de vacature blijkt ook dat de koninklijke familie vooral op zoek is naar iemand die creatief denkt, alles van technologie weet en resultaten weet te analyseren. Verder moet de kandidaat ervaring hebben met het beheren van bekende social media-profielen. Het gaat dus iets verder dan leuke kiekjes schieten van de koninklijke familie op hun officiële uitjes en grappige onderschriften bedenken.

Wereldwijde erkenning

Natuurlijk krijg je voor al dat harde werk ook iets terug: zo’n 60.000 tot 66.700 pond per jaar, ‘een unieke kans om het exceptionele te leveren’. De (volgens de vacature) grootste beloning van alles: je werk wordt wereldwijd gedeeld en gezien. De koninklijke familie heeft namelijk 6,9 miljoen volgers op Instagram, 5 miljoen volgers op Facebook, en 4,1 miljoen volgers op Twitter. Wij laten deze monsterklus graag aan iemand anders over.

Andere vacatures

Is deze vacature niet helemaal jouw ding, maar wil je wel graag een plekje in Buckingham Palace? Niet getreurd, want de koninklijke familie heeft nog meer personeel nodig. Zo zijn ze op zoek naar een ‘ticket sales and information assistent’, een IT-manager en een organisator van alle koninklijke tripjes. Alle vacatures zijn te vinden op de Linkedin-pagina van de koninklijke familie.

Bron | Time

Beeld | Getty Images

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden