null Beeld

Welke coronamaatregelen willen we graag houden en welke zijn we het liefst zo snel mogelijk kwijt?

De versoepelingen en de aangescherpte coronamaatregelen vliegen ons om de oren. Een groot aantal maatregelen, waaronder het verplicht dragen van een mondkapje, zijn inmiddels afgeschaft. We komen alweer dichter in de buurt van 'het normaal'. Maar zijn wij Nederlanders eigenlijk wel zo blij met het verdwijnen van de coronaregels, of zijn er ook een aantal die we willen behouden? Wij vroegen het jullie en kregen de volgende reacties.

Welke maatregelen behouden?

Op de vraag 'Welke maatregel mag van jou ook na coronatijd wel blijven?' antwoorden jullie volmondig 'geen drie zoenen'. Daarmee lijkt het erop dat er maar weinig mensen zitten te wachten op de 'geforceerde' Nederlandse begroeting, die we eigenlijk al decennialang gewend zijn. Iets minder in elkaars 'space' zijn bevalt ons wel dus. Op de tweede plek gaven jullie aan de mondkapjes te willen behouden wanneer je ziek of verkouden bent. Want ja dat stukje gezichtsbescherming houdt natuurlijk niet alleen corona, maar ook andere ziektes op afstand.

Handen schudden ontwend?

Op plaats drie staat het handen schudden. Zou de gewoonte van het automatisch je hand uitsteken bij een begroeting dan ook al zo ontwend zijn? En op de laatste plaats staat anderhalve meter afstand bewaren. Die coronamaatregel, die nu nog geldt, doen we het liefst zo snel mogelijk de das om. Wel was er één lezeres die het liefst alle vier de regels gewoon in stand houdt.

Lees ook: Horeca weer eerder dicht? Kabinet komt naar verwachting opnieuw met coronamaatregelen

Niezen in elleboog

Ook het Rode Kruis deed een dergelijke peiling en daar kwam opvallend uit naar voren dat men het niezen in de elleboog eigenlijk een hele goede regel vindt, en deze graag wil behouden, ook na het coronatijdperk.

Bron | Metronieuws

Beeld | Getty

Lieke Beemsterboer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden