null Beeld

Welk toilet kun je het best kiezen: dicht bij of ver van de toegangsdeur?

Openbare toiletten zijn meestal niet de meest hygiënische plekken. Maar als je toch moet, is het wel fijn om te weten welk toilet je het best kunt kiezen. Achter welke van de wc-deuren bevindt zich het schoonste kleine kamertje?

Vergeten je collega's op het toilet van het kantoorgebouw waar je werkt geregeld achterom te kijken? En is het ook in een bioscoop, schouwburg of restaurant altijd maar weer gokken voor welke wc-deur je het best kunt kiezen? Volgens New York Magazine hangt een hygiënisch toiletbezoek niet helemaal van het toeval af: sommige wc's zijn echt schoner dan andere.

Vrouwen kiezen liever het verste toilet

Zo blijken mannen het meest te kiezen voor de wc of pisbak die het dichtst bij de algemene toegangsdeur zit. Maar de meeste vrouwen prefereren juist het vérste toilet. Volgens het Amerikaanse tijdschrift kiezen vrouwen minder graag voor de wc die het dichtst bij de toegangsdeur zit. En precies dat feit maakt het toilet achter de eerste deur die je tegenkomt waarschijnlijk de schoonste en dus meest hygiënische optie.

Hoe het verder zit met ons wc-bezoek

New York Magazine verzamelde nog meer feitjes over ons toiletbezoek. Zo zitten vrouwen volgens het tijdschrift gemiddeld twee keer zo lang op het toilet als mannen. Maar twee procent van de vrouwen zít echt op de bril, 85 procent hangt erboven. Daarnaast schijnt driekwart van de mensen zijn of haar smartphone te gebruiken op de wc, waardoor naar schatting één op de zes telefoons besmet zou zijn met poepbacteriën...

Bron | Metro UK

Beeld: iStock

Ook goed om te weten

Bekijk ook

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden