null Beeld

Weduwes zijn vaak gelukkiger en gezonder

Uit nieuw onderzoek blijkt dat met name oudere weduwes na het verlies van hun partner gelukkig en gezond door het leven gaan. Vrouwen van wie de partner is overleden zijn vaak gelukkiger dan andere vrouwen.

Minder stress

Uit het onderzoek blijkt dat het vooral om oudere vrouwen gaat die na het verlies van hun partner lijken op te bloeien. Zij zouden namelijk in de loop van de tijd minder stress en zwakheid ervaren dan hun leeftijdgenoten die nog wel samenleven met een partner.

Het onderzoek werd afgenomen door de Universiteit van Padova en de Nationale Onderzoeksraad voor Neurowetenschap in Italië. Voor het onderzoek werden 1887 ouderen boven de leeftijd van 65 gedurende vier jaar gevolgd. De ouderen werden willekeurig uit verschillende gebieden van Italië gekozen. Het onderzoek werd gepubliceerd in het wetenschappelijke blad The Journal of Women’s Health.

Verzorger

"Aangezien vrouwen vaker een langer leven hebben dan mannen, kunnen getrouwde vrouwen op den duur ook gaan lijden onder de rol als verzorger. Vaak zijn ze devoot aan de rol van zorgende vrouw, vooral in hun latere leven,” zo laat hoofdonderzoeker Caterina Trevisan weten aan New York Post. Wanneer de vrouwen niet meer in die rol zitten, kunnen ze hun tijd volgens het onderzoek meer besteden aan zaken waar ze zelf blij van worden en valt er vaak een grote zorg weg.

Bron: metronieuws

Ben jij weduwe en geldt dit ook voor jou?

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden