null Beeld

Waarom prins Harry en Meghan Markle momenteel (wéér) onder vuur liggen

Prins Harry en Meghan Markle hebben zich opnieuw niet echt populair gemaakt bij het Britse volk. Het koppel vloog onlangs naar Ibiza om daar de verjaardag van Meghan te vieren. Niets aan de hand, zou je denken. Ware het niet dat de twee ‘milieuactivisten’ dit met een privévliegtuig deden.

De Britse media noemen de keuze van Harry en Meghan 'erg hypocriet'.

‘Liefde voor het milieu’

Het koppel staat erom bekend dat ze pleiten voor een beter milieu en een bescherming van het klimaat. Zo liet prins Harry onlangs nog weten dat hij en Meghan maximaal twee kinderen willen, ‘uit liefde voor het milieu’. Dat ze er desondanks wel voor kiezen om met een milieuvervuilend privéjet te vliegen, valt dan ook niet in goede aarde bij de Britten.

Bewuste keuze

In juli schreef Harry nog op Instagram dat ‘met bijna 7,7 miljard mensen die deze aarde bewonen, elke keuze, elke voetafdruk, elke actie een verschil maakt'. Aaron Kiely, campganevoerder van Friends of the Earth, een internationaal netwerk van milieubewegingen, zegt dat dit dé perfecte gelegenheid was om een bewuste keuze te maken. “Hij had een trein en daarna een boot kunnen nemen”, aldus Aaron.

Bron | Express.co.uk

Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden