null Beeld Brunopress/POOL/Koen van Weel
Beeld Brunopress/POOL/Koen van Weel

Waarom koningin Máxima ooit van een terras werd weggestuurd

Ze is dan wel koningin, maar dat betekent niet dat Máxima overal een voorkeursbehandeling geniet. Zo werd hare majesteit ooit zonder pardon van een terras in Wassenaar weggestuurd, omdat ze zich niet aan de regels hield, weet het AD.

Máxima was samen met Amalia, Alexia en Ariane een ijsje aan het eten bij de bekende ijssalon Luciano, maar ging per ongeluk op het terras van tapasrestaurant Me Gusta! zitten. Op zich niet zo gek, want toentertijd was er nog geen duidelijke scheiding aangegeven tussen de terrassen.

Moven van dit terras, Máxima

Kelly, die stage liep bij het restaurant, vertelde Máxima dat het niet de bedoeling was dat ze daar hun ijsje aten en verzocht de koningin en haar dochters vriendelijk om aan de andere kant te gaan zitten. Ze had geen idee tegen wie ze het had. "Sorry", stamelde koningin Máxima toen, "ik had het niet gezien, we gaan alweer". Samen met Amalia, Alexia en Ariane vertrok ze naar het juiste terras.

Gelijke behandeling

Toen Kelly weer de zaak binnenkwam, wezen haar collega’s haar op wie ze voor zich had gehad. Hoewel het wel een beetje een blunder was, snapte een collega van Kelly het wel: “Tja, als je mevrouw De Vries wegstuurt, omdat ze op ons terras geen ijsje mag eten, waarom zou je mevrouw Van Oranje dan wel laten zitten?”

Oranjes dol op terrasje pakken

Vanaf 28 april mogen de terrassen weer open. Een versoepeling waar de Oranjes ook om staan te juichen, werd duidelijk op Koningsdag. "Wij kijken net als iedereen uit naar de opening van de terrassen", zei koningin Máxima tijdens het persmoment in Eindhoven. En daar vulde koning Willem-Alexander lachend op aan: "Terrassen zijn ook ons niet vreemd." Ook prinses Alexia gaf aan een terrasje pakken flink gemist te hebben. Wie weet spot je ze, maar die kans is klein: om drukte te voorkomen, doen de royals dit natuurlijk zo onopvallend mogelijk.

Bron | AD

Beeld | Brunopress

Erandi GodinezBrunopress/POOL/Koen van Weel

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden