null Beeld

Waarom je vakantiegeld lager (of juist hoger) kan uitvallen dit jaar

Kijk jij ook zo uit naar je vakantiegeld? Het kan zijn dat je een ander bedrag krijgt dan wat je had verwacht. Dit heeft alles te maken met belastingtarieven die zijn aangepast, zo meldt het salarisstrookjesbedrijf ADP.

Bang dat je aanzienlijk minder geld gaat krijgen, hoef je waarschijnlijk niet te zijn. Alleen mensen met inkomens van drie keer modaal gaan er zo’n 478 euro op achteruit.

Kleine bedragen

Mensen met een modaal inkomen (2816 euro bruto per maand) zullen niet veel merken van de nieuwe belastingtarieven. Zij krijgen slechts 1,62 euro minder aan vakantiegeld. Mensen die 1,5 keer modaal verdienen (4225 euro per maand) gaan er ook slechts 2,43 euro op achteruit. Mensen met een minimumloon en werknemers met een parttime inkomen tot aan het minimumloon (1685 per maand) profiteren juist wél van de aanpassingen en krijgen ongeveer 15 euro meer aan vakantiegeld.

Lees ook: 5x jullie prangende vragen over geld beantwoord: van sparen tot het pensioen

Flink minder vakantiegeld

Eigenlijk gaan alleen mensen met een erg hoog salaris er flink op achteruit. Inkomens met drie keer modaal (8448 euro) krijgen maar liefst 487 euro minder aan vakantiegeld. Deze daling heeft te maken met de veranderde afbouw van de arbeidskorting. Arbeidskorting is verminderen van de belasting die je moet betalen. Over het vakantiegeld moet deze groep werknemers zes procent meer belasting betalen in vergelijking met vorig jaar.

Bron | RTL Nieuws

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden