null Beeld

Waarom je op 28 mei misschien beter thuis kunt werken

Ga jij altijd met het openbaar vervoer naar je werk? Dan is het verstandig om te kijken of je op 28 mei thuis aan de slag kunt. Die dinsdag ligt het treinverkeer namelijk hoogstwaarschijnlijk de hele dag plat vanwege een staking.

Ook medewerkers van het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zullen op deze dag gaan staken voor een beter pensioen, zo melden de vakbonden.

Reizigers de dupe

De NS betreurt de door de bonden aangekondigde 24-uursstaking op het spoor. “Dit zou zeer ingrijpend zijn voor onze reizigers. Zij worden hiermee de dupe van een conflict waar NS geen partij in is,” laat de vervoerder weten.

Gevolgen van de staking

De spoorwegen bekijken momenteel wat de gevolgen zullen zijn van de staking en schatten in hoe ze reizigers zo goed mogelijk kunnen informeren. Het is in elk geval verstandig om op deze dag rekening te houden met grootscheepse uitval van treinen en ernstige vertragingen, waarschuwt NS.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD

Foto | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden