null Beeld

Waarom je nu extra goed je ramen en deuren moet controleren

Het

is natuurlijk altijd belangrijk om je ramen en deuren te checken voordat je de

hort op gaat, maar in deze periode is het nog eens éxtra belangrijk. Het aantal

woninginbraken is de afgelopen weken namelijk flink toegenomen, na een eerdere

dip vanwege de coronacrisis.

Een woordvoerder van de politie heeft tegenover de Telegraaf bevestigd dat het aantal inbraken in de eerste weken van juni aanzienlijk is toegenomen.

Vergelijking met vorig jaar

Waar er in april en mei wekelijks ongeveer 350 keer werd ingebroken, steeg dit in de eerste twee weken van juni naar gemiddeld 450 keer per week. In april werd er 1383 keer aangifte gedaan van woninginbraak, tegenover 2760 keer een jaar eerder. In mei was dat 1353 keer, tegen 2700 in 2019.

Lees ook

Auto-inbraak voorkomen? Wikkel je sleutel in aluminiumfolie

Voorspelling

In juni wordt normaal gesproken wekelijks zo’n 600 keer ingebroken. “Maar ik verwacht dat het alleen nog maar zal toenemen, zodat we eind juni mogelijk alweer boven de 2000 inbraken zitten”, zo vertelt Projectleider woninginbraak bij de nationale politie Sybren van der Velden. “Dan keren we bijna terug op het normale niveau in juni van 2500.”

Reden van toename

Dat er nu ineens weer vaker wordt ingebroken, heeft volgens Van der Velden te maken met het feit dat mensen vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen weer vaker naar hun werk gaan, en er weer wat meer op uit trekken. En daarbij misschien vergeten de ramen en deuren goed dicht te doen. “En inbrekers slaan natuurlijk vooral toe als niemand thuis is. Het is echt belangrijk dat mensen alert zijn.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf

je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Linda

Beeld | iStock

null Beeld

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden