null Beeld

Waarom je moet oppassen met telefoontjes van de ‘woningbouw’

Mocht je binnenkort een telefoontje ontvangen van de woningbouw met de vraag wanneer je op vakantie gaat, dan kun je deze maar beter niet beantwoorden. Volgens politie IJsselstein/Lopik zijn de telefoontjes niet afkomstig van de woningbouw, maar van criminelen die voorbereidingshandelingen voor inbraken treffen.

De politie heeft de afgelopen dagen al meerdere

meldingen hierover gehad.

Onderhoud aan CV-ketels

De criminelen doen zich voor als iemand van de woningbouwvereniging of woonstichting en vragen bewoners wanneer ze op vakantie gaan. Volgens de benaderde personen willen ze dit weten in verband met onderhoud aan de CV-ketels. Bij navraag bij de woningbouw blijkt echter dat zij helemaal niet hebben gebeld.

Lees ook: Pas op voor corona-babbeltruc: dieven doen zich voor als boodschappenhulp

“Een gewaarschuwd mens telt voor twee”

De politie acht de kans dan ook groot dat de telefoontjes voorbereidingshandelingen zijn voor inbraken. “Krijgt u ook zo’n telefoontje? Geef dan niet zomaar door wanneer u niet thuis bent, maar controleer altijd eerst of dit verzoek echt van hen komt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee,” zo schrijven ze op Facebook.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Margriet 28 ligt in de winkel! En hij staat volledig in het teken van Frankrijk: van de mooiste badplaatsen tot de lekkerste gerechten, en van Frans icoon Simone Signoret tot DIY brocante. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm veilig online zonder extra verzendkosten.

null Beeld

Bron | Facebook

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden