null Beeld

Waarom je gevonden geld beter op straat kunt laten liggen

Stel, je loopt over straat en je ziet een briefje van twintig euro liggen. Pak je het op en steek je het in je eigen zak of laat je het liggen? De meeste mensen zullen het eerste kiezen, je hebt het immers niet gestolen. Toch kun je dat beter niet doen, zo heeft de 23-jarige Nicole Bailey aan den lijve ondervonden.

De Britse vrouw liep kortgeleden over straat, toen ze plotseling twintig pond zag liggen. Omdat er verder niemand in de buurt was van wie het geld zou kunnen zijn, stak ze het briefje in haar eigen zak.

Camerabeelden

Wat de vrouw echter niet wist, was dat een man kort daarvoor zijn twintig pond op de grond had laten vallen na het pinnen. Hij maakte melding van het verloren geld bij de bank. Vervolgens was op camerabeelden te zien hoe Nicole het had gepakt.

Strafblad en boete

De bank besloot om de politie in te schakelen, waarna Nicole werd opgepakt. Tijdens haar verhoor ontkende ze in eerste instantie dat ze het geld had meegenomen, maar toen ze geconfronteerd werd met de camerabeelden kon ze er niet meer omheen. Nicole kreeg een strafblad vanwege haar daad én een geldboete van 175 pond.

Bron | Independent |

Foto | iStock |

Ook interessant om te lezen

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden