null Beeld

Waarom Harry wel naar de begrafenis van prins Philip komt, maar Meghan niet

Buckingham Palace heeft dit weekend nieuwe details over de begrafenis van prins Philip bekendgemaakt. De uitvaart zal op 17 april plaatsvinden en de kleinzoon van prins Philip, prins Harry, zal hierbij aanwezig zijn.

Buckingham Palace laat weten dat de hoogzwangere Meghan op advies van haar artsen niet kan komen.

Begrafenis prins Philip

De dienst vindt plaats St George's Chapel in Windsor Castle. Voordat de dienst start, zal er een minuut stilte worden gehouden in het hele Verenigd Koninkrijk. Het koninklijk huis liet kort na het overlijden van prins Philip al weten dat hij geen staatsbegrafenis zal krijgen. Dit betekent dat het publiek geen toegang krijgt.

Er zullen in totaal dertig gasten bij de begrafenis aanwezig zijn, wat geheel in lijn is met de Britse coronamaatregelen. Buckingham Palace laat weten dat de gasten tijdens de dienst alle coronamaatregelen naleven, wat betekent dat ze ook een mondkapje dragen.

Lees ook: Het échte verhaal achter deze aandoenlijke foto van prins Philip en koningin Elizabeth

Eerste publiekelijke reactie prins Charles

Prins Philip is vrijdag op 99-jarige leeftijd overleden. Hij had al langere tijd last van gezondheidsproblemen en lag dit jaar zelfs een maand in het ziekenhuis vanwege een infectie. Zijn zoon, prins Charles, heeft zaterdag voor het eerst publiekelijk gereageerd op het overlijden van zijn vader. Hij stond kort voor zijn huis de pers te woord en liet weten dat hij zijn ‘dear papa’ enorm gaat missen. Ook liet hij weten erg dankbaar te zijn voor alle steunbetuigingen.

'Hij was een zeer geliefd en gewaardeerd figuur'

“Ik wil in het bijzonder zeggen dat mijn vader de afgelopen zeventig jaar een bijzondere en toegewijde dienst heeft bewezen aan de koningin, mijn familie, het hele land, maar ook voor het hele Gemenebest”, zo zei Charles. “Zoals u zich kunt voorstellen, missen mijn familie en ik mijn vader enorm. Hij was een zeer geliefd en gewaardeerd figuur en ik denk dat hij diep geraakt zou zijn door het grote aantal mensen dat ons verlies en verdriet deelt”, aldus Charles.

Bron | RTL Nieuws, NU.nl

Beeld | Getty Images

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden