null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Waarom appels dit jaar anders smaken dan normaal

Is het jou ook opgevallen dat de appels dit jaar anders smaken dan normaal? Ze zijn een stuk zoeter geworden, en dat heeft alles te maken met de goede zomer die we gehad hebben.

Waar we normaal in de zomer gemiddeld 578 uur zon hebben, hadden we afgelopen zomer maar liefst 714 uur zon.

Vroege oogst

En dat zie je terug in onder andere de fruitteelt. Door het vele zonlicht maken fruitbomen meer suikers aan, die via de bladeren naar de vrucht getransporteerd worden. En dat proef je. We kunnen deze maand dus extra zoete appels en peren verwachten. Door de aanhoudende warmte deze zomer liggen ze ook iets eerder in de winkel. Normaal worden appels begin september geplukt, maar ieder jaar wordt deze dag een stukje naar voren geschoven door de warmte. Nu beginnen sommige telers wel tien dagen eerder met plukken.

Zonnebrand

Helaas brengt de vele zon ook gevaren met zich mee: appels kunnen last krijgen van ‘zonnebrand’: zwarte vlekken als gevolg van te lang in de zon hangen. Vorig jaar was door de extreme hitte en droogte een groot deel van de oogst in gevaar en moesten ze op een kortere termijn verkocht worden dan normaal. Dit jaar valt dat gelukkig mee, en kunnen wij heerlijk van extra zoete appels genieten.

Bron | Het Laatste Nieuws

Beeld |iStock

null Beeld

Fruit uit eigen tuin proberen? Dat kan met deze set van vier mediterrane fruitboompjes. Bestel ze nu met 56% korting in de Margriet shop.

Quirine BrouwerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden