null Beeld

Vrouw krijgt 65.000 euro schadevergoeding na valpartij op de fiets

Een Utrechtse vrouw die vier jaar geleden van haar fiets viel omdat er olie op de weg lag, heeft een flinke schadevergoeding gekregen.

De vrouw ontvangt 65.000 euro uit het Waarborgfonds. Dat fonds is speciaal opgericht om slachtoffers van een ongeluk schadeloos te stellen als de dader onbekend is.

Gebroken enkel

Vanwege werkzaamheden op het fietspad moest de vrouw in 2015 een stuk op een autoweg fietsen. De automobilist voor haar had echter wat olie verloren. Daardoor gleed het achterwiel van haar fiets weg. De Utrechtse vrouw kwam vervolgens hard op de weg terecht. Zó hard dat haar enkel gebroken bleek te zijn. Ook waren haar enkelbanden afgescheurd, had de vrouw schaafwonden in haar gezicht en kneuzingen en blauwe plekken over haar hele lichaam.

Onbekende dader

Na haar val moest de vrouw maandenlang naar de fysiotherapeut. Van haar enkel zal ze haar hele leven last houden. Uiteindelijk kreeg ze dus duizenden euro's schadevergoeding. En dat alles zonder dat degene die het ongeluk heeft veroorzaakt ooit is gevonden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL nieuws

Foto | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden