null Beeld

Vrouw ‘flitst’ te hard rijdende auto’s met föhn als snelheidsmeter

De Amerikaanse Patti Baumgartner werd helemaal gek van de auto’s die véél te hard door haar straat reden. Ze besloot zelf in te grijpen, met een föhn...

Geef toe, het is best slim.

Föhn als snelheidsmeter

Een maand geleden bedacht de vrouw het idee om met een föhn aan de rand van de weg te gaan zitten. Hiermee hoopt ze dat de automobilisten de föhn aanzien voor een snelheidsmeter, waardoor ze zachter gaan rijden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Kleinkinderen

Aan Kpax vertelt ze: “Ik ben bezorgd over de veiligheid van mijn kleinkinderen als die auto's zo hard rijden." Haar zoon maakte een foto van de situatie, waarbij Patti in haar klapstoeltje zit. Dit stuurde hij naar de politie, die de actie zeker kon waarderen. “Ik vond het hilarisch! De te hoge snelheid van automobilisten is inderdaad een probleem in Montana en dit was een creatief idee voor het publiek, zonder dat het voor te veel ophef zorgt", reageerde agent Pesola.

Erelid van de politie

Omdat de agent de actie zo geslaagd vond, benoemde hij Baumgartner tot erelid van de politie. Het is geen officiële titel, maar omdat ze zich zo inzet voor de gemeenschap en haar kleinkinderen, wilde hij iets voor haar terug doen. “Het beste dat ik kon bedenken was haar een hoed en badge te geven, zodat ze er iets officiëler uitziet", licht Pesola toe.

Het is nog niet duidelijk of de föhn daadwerkelijk effect heeft op de snelheid van de automobilisten, maar Patti blijft voorlopig langs de weg zitten.

Bron: Kpax

Beeld: Twitter

Ellen Smits

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden