null Beeld

Vrouw (32) dacht kinderloos te blijven, maar is nu toch zwanger

De Britse Sarah Seddon (32) werd na een grote darmoperatie verteld dat ze geen kinderen kon krijgen. Toch besloot ze haar kinderwens niet op te geven.

Sarah uit Little Coates, Grimsby, heeft al sinds haar elfde de ziekte van Crohn. Hierdoor heeft ze onder andere last van chronische ontstekingen aan haar maag-darmkanaal. Sarah moest vijf keer onder onder het mes, en na een darmoperatie raakte ze geïnfecteerd. In totaal heeft ze maar liefst twintig keer bloedvergiftiging opgelopen. Een levensbedreigende reactie van haar lichaam op de infectie, zo meldt de Britse krant de Daily Mail.

Kinderloos bestaan of adopteren

De Britse, die werkt als assistent in de zorg, hield littekens over aan de operaties en de drainagebuizen in haar maag. Er werd haar verteld dat het krijgen van kinderen er voor haar en haar 36-jarige verloofde Ian Carrick niet inzit. Toen ze vroeg om IVF nadat ze moeite had om via de natuurlijke weg zwanger te raken, kreeg ze te horen dat de littekens rond haar eierstokken en eileiders het voor artsen te moeilijk maakten een embryo te implanteren. Door de littekens zou bovendien een vaginale geboorte te riskant zijn, ook een keizersnede zou ze niet kunnen ondergaan. Bovendien zou tijdens een eventuele zwangerschap een levensbedreigende bloedvergiftiging op de loer liggen. Sarah werd door de artsen geadviseerd een kindje te adopteren of een kinderloos bestaan te accepteren.

Second opinion

Ze liet het er niet bij zitten en probeerde toch zwanger te worden. Dit lukte vorig jaar, maar helaas werd haar zoontje Vinnie afgelopen maart na 31 weken dood geboren. Sarah wilde graag opnieuw zwanger worden, omdat ze nu wist dat haar baarmoeder daar gezond genoeg voor was. Ze besloot een second opinion aan te vragen. Tot haar verrassing en blijdschap liet deze specialist weten dat Sarah met een gerust hard een IVF-behandeling kon proberen.

Gezonde baby

De Britse raakte snel weer in verwachting. Goed nieuws: Sarah en Ian verwachten volgend jaar mei een gezonde baby. Dat is heel bijzonder, want artsen waarschuwden immers eerder dat de vruchtbaarheidsbehandeling niet zou werken vanwege de littekens veroorzaakt door haar infecties en de talloze operaties die ze heeft moeten ondergaan.

“Maar we zijn stiekem toch wel een beetje bang voor mogelijke complicaties,” vertelt Sarah. Al doet het haar en Ian wel goed dat de dood van hun zoon Vinnie niets te maken had met Sarahs gezondheidsproblemen. “Het had volgens specialisten iedereen kunnen overkomen.” Sarah en Ian zijn op dit moment dolblij en kunnen niet wachten tot hun baby ter wereld komt. “We willen dat kleine wondertje zo graag in onze armen houden.”

Bron | Daily Mail

Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden