null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Voor de boekenwurm: dit zijn de favoriete boeken van de Margriet redactie

Welk boek ligt er op ons nachtkastje, of slingert rond in onze tas? De redactie van Margriet doet een boekje open over mooie en leuke titels die zij op dit moment aan het lezen zijn. 

null Beeld

Marjolein: "Mijn voornemen dit jaar was om meer boeken te gaan lezen, en dat gaat gelukkig nog steeds goed. Houd je net als ik van romantiek? Dan is De laatste roos van de zomer van Santa Montefiore een echte aanrader! De roman speelt zich af op het platteland van Ierland en gaat over drie vrouwen: Kitty, Bridie en Mable. In dit derde deel wordt Kitty’s leven op z’n kop gezet als haar geliefde van vroeger terugkeert uit Amerika met zijn vrouw en kinderen, en ze ontdekken dat hun levens zijn veranderd, maar hun gevoelens niet. Een heerlijk boek voor in de vakantiekoffer, of tijdens regenachtige dagen, met verhalen over de liefde. Ik geef het boek drie margrietjes!"

null Beeld

null Beeld

Marisse: "Ik ben begonnen in het boek Jager, van Lars Kepler. In Jager krijgt inspecteur Joona Linna te maken met een angstaanjagende zaak. Er is een seriemoordenaar opgedoken die voordat hij toeslaat, telkens hetzelfde kinderliedje laat horen. Eng! Omdat ik tijdens werktijd veel bezig ben online en op social media, vind ik het heerlijk om - als de laptop dichtgaat - mezelf te verliezen in een spannend boek. Deze thriller weet je meteen mee te nemen, niet pas in hoofdstuk vier, en dat maakt het een moeilijk boek om weg te leggen! Ik geef het boek vier margrietjes."

null Beeld

null Beeld

Daphne: "Ik vind The Mastery of Love zo'n prachtig boek omdat het op ie-de-reen van toepassing is. Het geeft inzicht in hoe we onszelf en anderen door aangeleerde manieren van denken ongelukkig maken en het biedt oplossingen voor hoe we ons geluk terugvinden. Confronterend, herkenbaar en ontroerend. Dit doet schrijver Don Miguel Ruiz aan de hand van mooie voorbeelden in de vorm van aangrijpende verhalen en prachtige metaforen. Ruiz weet de lezer te boeien en de aandacht vast te houden waardoor je het 205 pagina's tellende boek binnen no time uit hebt! Vier margrietjes voor dit boek!"

null Beeld

Nog veel meer boeken

Ook zo’n boekenwurm? Ontdek nieuw verschenen boeken, lees reviews of maak een persoonlijke boekenlijst op Eci.nl. Een feestje voor boekenliefhebbers, waar je overigens ook terecht kunt voor e-books, luisterboeken en leuke aanbiedingen!

Lees ook:

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden