null Beeld

Volledig gevaccineerd? Dan kun jij deze zomer door heel Europa reizen zónder testen en quarantaine

Mocht je van plan zijn om deze zomer binnen de EU op vakantie te gaan, dan hebben we goed nieuws voor je: mensen die volledig gevaccineerd zijn en willen reizen, hoeven zich namelijk nergens in de EU meer te laten testen of in quarantaine te gaan.

En dat scheelt natuurlijk een hoop gedoe.

Reizen zonder testen en nog meer versoepelingen binnen EU

De 27 EU-lidstaten hebben vandaag een voorstel goedgekeurd van de Europese Commissie waarin staat dat mensen die minstens twee weken volledig gevaccineerd zijn, vrij moeten kunnen reizen binnen de EU. Dit betekent dat mensen zich niet meer hoeven te laten testen of in quarantaine hoeven te gaan. Reizigers vanaf 12 jaar die niet volledig ingeënt zijn, moeten wél getest worden. Dit hoeft alleen niet als er gereisd wordt tussen twee zogenaamde ‘groene landen’, dus landen waar de corona-uitbraak volledig onder controle is.

Lees ook:

In hoeverre ben je verzekerd als je op vakantie gaat naar een oranje gebied?

Van oranje naar geel

Het ziet er sowieso een stuk rooskleuriger uit voor mensen die op vakantie willen gaan. Eerder deze week werd namelijk ook bekendgemaakt dat het reisadvies voor Duitsland, Oostenrijk en een groot deel van Italië weer van oranje naar geel gaat. De verwachting is dat er nog veel meer gele landen bij komen de komende tijd.

Bron | NOS

Beeld | Getty

null Beeld

Margriet 26 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week álles over het strand. Van de leukste stranden in Nederland tot aan juttersgeheimen. Verder ook: wat te doen als je kind gaat scheiden, slanke zomerrecepten, wanneer je gek van geluid wordt en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden