null Beeld

Volgens Rutte gaan vrijdag waarschijnlijk nog acht regio’s op ‘zorgelijk’

Het coronavirus laait weer flink op in ons land. Daardoor werden vorige week al voor zes regio’s extra coronamaatregelen afgekondigd. Waarschijnlijk loopt die teller vrijdag al op, en krijgen nog acht regio’s het label ‘zorgelijk’. En daarmee is de kans groot dat ook in deze acht regio’s binnenkort de extra regionale maatregelen van kracht zijn. 

Ook komen er mogelijk nieuwe maatregelen bij.

Nog acht regio’s op ‘zorgelijk’

Vorige week gingen voor de zes eerste regio’s waar het aantal besmettingen te snel toenam de extra regionale coronamaatregelen in. Dat zijn regio Kennemerland, Amsterdam-Amstelland, Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond, Utrecht en Hollands-Midden. Maar premier Mark Rutte laat weten dat ook acht andere regio’s inmiddels in de gevarenzone zitten, en mogelijk vanaf vrijdag al op risiconiveau 2, ‘zorgelijk’, komen te staan. Dat liet Rutte weten in een groot coronadebat. Of de acht regio’s daadwerkelijk op ‘zorgelijk’ komen te staan, dat wordt de komende dagen in overleg met de desbetreffende regio’s besloten. Om welke acht regio’s het gaat, dat laat Rutte nog niet weten.

Verschillende maatregelen per regio

Met voorzitters van de verschillende veiligheidsregio’s die waarschijnlijk binnenkort op ‘zorgelijk’ komen te staan wordt ook over de extra coronamaatregelen gesproken. Per regio kunnen deze aanscherpingen of nieuwe regels namelijk verschillen. Daarnaast is het kabinet nog bezig met een soort ‘gereedschapskist’ met ingrepen die bij verschillende alarmfases horen. Dit om een tweede lockdown te voorkomen. Ook erkende Rutte tijdens het coronadebat dat het aanpassen van de openingstijden van de horeca niet genoeg zal zijn om een tweede golf te voorkomen. Daarom is er een kans dat er binnenkort nieuwe (regionale) maatregelen bij komen.

Lees ook: Dit betekenen die risiconiveaus voor de regionale extra coronamaatregelen

Meer coronapersconferenties

Ook wil het kabinet weer regelmatig een coronapersconferentie gaan geven, bijvoorbeeld een keer in de twee weken. Dit om iedereen bij te praten over de ontwikkeling van het coronavirus in ons land, de aanpak van het kabinet en de mogelijke extra regionale maatregelen. Eerder in de zomer werden de wekelijkse persconferenties afgeschaald, omdat het aantal besmettingen toen sterk afnam.

Bron | RTL Nieuws, AD

Beeld | iStock

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

null Beeld

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden