null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Vier belangrijke dingen die je op 8 maart kunt doen

Elk jaar staat 8 maart wereldwijd in het teken van de strijdbaarheid van en gelijke kansen voor vrouwen. Hoe sta jij stil bij Internationale Vrouwendag? Dit zijn vier manieren om je te laten horen.

Vrouwennetwerk Women Inc. geeft je vier suggesties voor wat je op of rond Internationale Vrouwendag kunt doen om je stem te laten horen. En het gaat echt om belangrijke zaken!

1. Stem voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen

Jij kunt bij de volgende verkiezingen met je stem bijdragen aan gelijke kansen voor mannen en vrouwen, oftewel gendergelijkheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eind maken aan loonverschillen tussen mannen en vrouwen of gelijke kansen op de werkvloer.

Daarvoor is het zaak om te weten wat politieke partijen wel (en niet) belangrijk vinden op het gebied van gelijke kansen voor vrouwen en mannen en op welke manier ze daaraan willen bijdragen. Dat is in dit overzicht handig op een rij gezet. Je ziet welke partijen uitgebreid, minimaal of helemaal geen aandacht hebben voor gendergelijkheid. Je kunt vervolgens op een van de thema’s klikken om te zien wat de partijen rond dit thema van plan zijn. Of klik op een van de partijen om te zien welke thema’s zij willen aanpakken; wie zich bijvoorbeeld hard maakt voor vaderschapsverlof en wie gelijke kansen op gezondheid hoog op de agenda heeft staan.

Gaat het onderwerp je aan het hart? Praat op 8 maart met ons op Twitter mee via #gendergelijkheid!

2. Doe inspiratie op uit de hele wereld

Speciaal voor Internationale Vrouwendag gaat Facebook livestreams uitzenden van over de hele wereld. De hele dag staat vrouwelijk ondernemerschap centraal en zullen rolmodellen en invloedrijke vrouwen miljoenen kijkers inspireren. Namens Nederland maakt Women Inc. een programma over de winst van zorgvriendelijk werkgeverschap.

Kijk mee (om 12:30 uur) en kom erachter wat zorgvriendelijk werkgeverschap voor jou kan betekenen. Kijk op Facebook

3. Trek in een goed gesprek?

Vandaag hebben gespreksleiders door het hele land een doel of netwerkgesprek gepland. Wil jij je netwerk vergroten of heb je juist behoefte aan een doel of meer lef? Schuif aan voor een goed gesprek met je vriendinnen of met vrouwen die je nog niet kent. Energie, nieuwe inzichten, inspiratie, goede ideeën: zomaar wat dingen die je ervoor terugkrijgt.

Zet ook je dromen om in durven en doen! Motiveer jezelf, een ander en elkaar om kansen te zien en te grijpen.

Hier vind je een overzicht

4. Ga eropuit!

Er is een hoop te beleven en te doen op en rond Internationale Vrouwendag. Door het hele land worden verschillende bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd om deze bijzondere dag te vieren. Zo kun je je aansluiten bij een mars in Amsterdam of een filmfestival in Assen bezoeken. Hier vind je vijf mooie bijeenkomsten.

Beeld: iStock

Lees ook

Doe mee met deze leuke en gratis workshops

Artikelen van margriet.nl ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden