null Beeld

Video: prins Harry en Ed Sheeran delen grappig ‘misverstand’ én serieuze boodschap

Het is vandaag World Mental Health Day, en die laat prins Harry niet ongemerkt voorbijgaan. De Hertog van Sussex deelt op Instagram een video van hem samen met zanger Ed Sheeran.

Daarin vragen ze op humoristische wijze aandacht voor deze belangrijke dag.

Prins Harry

Prins Harry zet zich al langer in voor het bespreekbaar maken van mentale gezondheid en psychische problemen. Zo maakt hij samen met Oprah een documentaire over het onderwerp, die volgend jaar zal verschijnen. Ook de andere leden van de koninklijke familie zijn regelmatig betrokken bij initiatieven rondom mentale gezondheid.

World Mental Health Day

Het was dus geen verrassing dat de Hertog van Sussex op Mental Health Day ook speciale aandacht aan het onderwerp besteedt. Hij doet dit echter op een luchtige, toegankelijke manier, met een video die eerder vandaag op het officiële Instagramaccount @sussexroyal verscheen.

Wereldwijd lijden

In de video is te zien hoe zanger Ed Sheeran aanbelt bij prins Harry thuis. De deurbel is de melodie van het Engelse volkslied: God Save the Queen. Aan tafel legt prins Harry vervolgens aan Ed uit waarom hij hem heeft uitgenodigd. "Voor mij is dit een onderwerp waar niet genoeg over wordt gepraat. Ik denk dat mensen over de hele wereld echt lijden", aldus de royal.

'We zijn roodharig'

De zanger is het er helemaal mee eens en vertelt dat hij al langer van plan is een nummer te schrijven over het onderwerp. "Mensen weten niet hoe het is voor ons. Alle grappen en sneren daargelaten, ik denk dat het tijd is dat we samen moeten opstaan en zeggen: we pikken dit niet langer. We zijn roodharig en we zullen vechten." Harry reageert vervolgens wat ongemakkelijk: "Ik denk dat er sprake is van miscommunicatie, want dit gaat over World Mental Health Day."

Serieuze boodschap

Hoewel dit natuurlijk als grapje bedoeld is, eindigt de video met een serieuze boodschap. "Het is World Mental Health Day. Let op je vrienden en familie die mogelijk in stilte lijden, en help elkaar. We doen dit allemaal samen."

Bekijk de video hieronder:

Bron | Instagram

Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden