null Beeld

Verwarring door politiewaarschuwing over verdachte witte streep op huizen

Met de versoepeling van de coronamaatregelen, lijkt ook het aantal woninginbraken weer steeds meer terug te keren naar het normale niveau. Zeker nu de zomervakantie voor de deur staat worden inbrekers actiever. Daarmee lijken ook allerlei technieken op te duiken, zo waarschuwde de politie eerder deze week voor een witte streep op je huis. Dit zou een voorverkenning voor inbrekers zijn. Maar klopt dit wel? 

Ben jij het volgende slachtoffer voor woninginbraak met een witte streep op je huis? Of is er geen reden tot paniek?

Kleine witte streep op je huis

Eerder waarschuwde de politie in Woerden in een Facebookpost voor een kleine witte streep op je huis. Dit zou namelijk kunnen betekenen dat inbrekers jouw huis op het oog hebben en deze alvast markeren. Onder andere in het Utrechtse Woerden werd melding gedaan van een witte streep naast de voordeur, waarna bleek dat meerdere huizen in de directe omgeving ineens van een kleine witte streep waren voorzien. Wat de precieze betekenis hiervan was, was voor de politie nog niet duidelijk, maar verdacht leek het wel.

Nepnieuws

Toch blijkt nu dat die witte streep helemaal niet door inbrekers op huizen is gezet, maar door een bedrijf dat kabels trekt. De gemeente Woerden laat weten dat dit dus niet het werk is van inbrekers. Inmiddels heeft ook de politie in Woerden de waarschuwing aangepast. Ook wetenschappelijk onderzoeker van nepnieuws Peter Burger ontkrachtte al eerder dit soort technieken met geheime tekens en strepen op huizen en deuren door inbrekers. Volgens hem is dit al jarenlang een broodje aap verhaal en is er nog nooit een inbreker ontdekt die dit soort hulpmiddelen gebruikte.

Lees ook

Auto-inbraak voorkomen? Wikkel je sleutel in aluminiumfolie!

Blijf alert

Hoewel een witte streep op je huis dus geen reden tot paniek hoeft te zijn, waarschuwt de politie wel om alert te blijven. Zeker rondom de vakantieperiode. Daarbij adviseren ze altijd de deur goed op slot te doen, de sleutel uit je deur te halen en eventueel gebruik te maken van een extra slot. Vergeet daarnaast niet om altijd de ramen goed te sluiten als je niet thuis bent, ook al ben je maar heel even naar de buurvrouw verderop in de straat of een rondje wandelen met de hond. En om bij verdachte situaties in de omgeving de politie in te lichten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws, Politie.nl, Radar, AD

Beeld | iStock

null Beeld

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden