null Beeld

Vertrouwen is ver te zoeken in nieuwe aflevering van ‘Wie is de mol?’

Tijdens de 'Wie is de mol-'aflevering van zaterdagavond stond één grote vraag centraal, namelijk: in hoeverre durven de kandidaten elkaar te vertrouwen? Het bleek al snel dat de kandidaten hier flink wat moeite mee hadden.

Vooral Joshua werd door zijn medekandidaten als verdacht gezien.

Wie is er eerlijk en wie niet?

Bij de eerste opdracht was het de bedoeling dat de kandidaten van 'Wie is de mol?' uit een escaperoom moesten ontsnappen. Niet heel moeilijk zou je denken, maar om te kunnen ontsnappen moesten ze vragen over hun antwoorden op de laatste test beantwoorden. En die antwoorden waren ook nog eens zichtbaar voor hun medekandidaten. Geef je eerlijk antwoord? Of kun je juist beter je antwoorden voor jezelf houden? Renée en Charlotte bleken ontzettend eerlijk te zijn, maar dat kon niet gezegd worden over Joshua en Splinter: zij lieten zich zo min mogelijk in de kaarten kijken.

Weinig vertrouwen in Joshua

Bij de tweede opdracht draaide het wederom om vertrouwen. Op het moment dat er duo's gemaakt moesten worden, bleek al snel dat het vertrouwen in Joshua sterk was afgenomen. Niemand wilde namelijk namelijk nog met hem samen spelen. Florentijn had uiteindelijk pech: omdat er niemand anders overbleef, was hij genoodzaakt om met Joshua een duo te vormen. "Ik vertrouw hem voor geen meter," zo liet hij weten. Opvallend genoeg gedroeg Joshua zich tijdens deze opdracht als een voorbeeldige kandidaat, waardoor er toch weer twijfels ontstonden.

Lees ook: Dankzij déze coronamaatregelen kon ‘Wie is de mol?’ alsnog doorgaan

Déze kandidaat moest weg

Het werd ook nog eens flink spannend toen bleek dat er vier groene vrijstellingen op het spel stonden. Deze werden echter door Rocky uit het spel gehouden, waardoor er uiteindelijk tóch weer iemand naar huis moest. Het was uiteindelijk Florentijn die het veld moest ruimen, wat toch best bijzonder is als je bedenkt dat hij twee jokers op zak had.

Reacties Twitter op 'Wie is de mol?'

Het waren overigens niet alleen de kandidaten die sterk hun twijfels hadden, ook op Twitter is nog niet iedereen er over uit:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | AVROTROS, Twitter

Beeld | AVROTROS

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden