null Beeld

Veel ‘Wie is de Mol?’ kijkers teleurgesteld over finale aflevering

Heb jij dit weekend ook de finale aflevering van Wie is de Mol? gekeken, maar bleef jij ook teleurgesteld achter? Dan ben je niet de enige. Veel mensen op Twitter waren ontevreden en gefrustreerd over de een-na-laatste aflevering van dit seizoen. Wat een spektakel had moeten worden eindigde voor veel kijkers in een deceptie.

Moet je de aflevering nog terugkijken? Pas dan op, deze tekst bevat spoilers.

Teleurstellende aflevering

Wie is de Mol? viert dit jaar zijn 20-jarige jubileum, een behoorlijke mijlpaal, waardoor de verwachtingen hoog lagen. Vooral bij de fanatieke Molloten. Toch wist het programma afgelopen zaterdag voor veel mensen deze belofte niet waar te maken. Kijkers hoopten op veel spektakel, maar werden teleurgesteld. Veel mensen op Twitter vonden de finale opdrachten te ingewikkeld en de aflevering te saai. Zeker de finale aflevering schept altijd hoge verwachtingen, waardoor veel kijkers ontevreden achterbleven.

Saai seizoen

Naast dat er veel kritiek werd geleverd op de afgelopen aflevering, zijn veel fans van het programma in het hele seizoen een beetje teleurgesteld. Wat groots werd aangekondigd als een jubileumseizoen, liet de meeste kijkers toch in een deceptie achter. Zo vonden veel mensen de opdrachten vaak veel te moeilijk of ingewikkeld, waardoor het ook zonder hulp van een mol al nauwelijks haalbaar leek om geld binnen te harken. En ook waren er volgens kijkers te weinig jokers en vrijstellingen in dit seizoen, om het nog wat spannender te maken. Het wordt op Twitter dan ook een mager seizoen genoemd.

Vier man sterk

Waar normaal gesproken de finale met drie kandidaten wordt gespeeld: één winnaar, één verliezer en natuurlijk één mol, eindigde afgelopen aflevering toch met een verrassing. Dit jubileumseizoen van Wie is de Mol? heeft namelijk dit keer maar liefst vier finalisten. Dit jaar zijn dat: Miljuschka Witzenhausen, Buddy Vedder, Rob Dekay én Nathan Rutjes. Tijdens de allerlaatste finaletest gingen Miljuschka, Buddy en Nathan allemaal op Rob, en Rob richtte zijn pijlen op Buddy. Ook een finale met vier kandidaten is overigens niet helemaal nieuw, dit gebeurde dertien jaar geleden voor het eerst. Toen kreeg kandidaat Paul Rabbering de keuze tussen geld voor de pot, of een finale met vier finalisten, waarbij hij voor het laatste koos.

Lees ook: Quirine kijkt ‘Wie is de Mol?’: ‘Hij wordt door he-le-maal niemand verdacht?’

De ontknoping

Aanstaande zaterdag krijgen we tijdens de live finale bij VondelCS in Amsterdam eindelijk antwoord op die brandende vraag: wie is de mol? Wellicht krijgen we daar nog een spetterende plottwist, maar daar durven we niet helemaal meer op te hopen. Ga jij kijken of ben jij net als veel andere Molloten eigenlijk een beetje teleurgesteld in dit seizoen?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron|RTL Nieuws, Vriendin

Beeld| AVROTROS

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden