null Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Beeld EM-Press/Patrick van Emst

‘Veel buiten bewegen’: koning Willem-Alexander vertelt over koninklijke lockdown

Koninklijk of niet: ook Willem-Alexander en zijn gezin moeten zich houden aan de coronamaatregelen en de lockdown. Dat betekent dat de koning samen met koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane veel meer tijd thuis doorbrengt.

Maar hoe ziet zo’n koninklijke lockdown in Paleis Huis ten Bosch eruit? Koning Willem-Alexander vertelde er dinsdagmiddag over.

Thuiswerken als koning

Net als de meesten van ons werkt ook Willem-Alexander voornamelijk vanuit huis. Hij gaat van de ene online meeting naar de andere, waaronder ook één met een aantal vertegenwoordigers van sportclubs in Eindhoven. Maar dat ging niet alleen maar over sport: hij vertelde ook hoe het eraan toegaat in het Paleis, omdat ze ook daae in lockdown zitten. Helemaal na de ophef over de Griekse vakantie houdt het Koninklijke gezin zich heel goed aan de coronamaatregelen.

Veel buiten

Zo vertelt de koning dat zijn dochters Amalia, Alexia en Ariane nog wel af en toe hockeytraining hebben, maar de wedstrijden in het weekend niet doorgaan door de lockdown. Ook hebben de prinsessen net als andere tieners natuurlijk thuisonderwijs, omdat de middelbare scholen gesloten zijn. Verder probeert Willem-Alexander deze lockdown veel tijd buiten door te brengen door samen met zijn gezin te bewegen. Bijvoorbeeld op het strand of tijdens een fietstocht.

Koningsdag

Ook liet de koning tijdens het overleg iets los over hoe Koningsdag er waarschijnlijk uit zal zien dit jaar. Helemaal zoals anders zal het hoogstwaarschijnlijk nog niet zijn, vertelde hij. "Het wordt een fysiek aanwezig zijn met een verder digitale verspreiding over het land heen”, quote RTL Nieuws de koning. Maar hoe het er precies uit zal zien, hangt af van wat er eind april allemaal precies kan. “Dat blijft nog tot het laatste moment ter echte invulling eigenlijk. We zijn ermee bezig, meer kunnen we nu nog niet zeggen." Voor we echt weten wat we kunnen verwachten op Koningsdag 2021, moeten we dus nog even afwachten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws

Beeld | Bruno Press

null Beeld

Margriet Extra: Fit & Slank ligt nu in de winkel! Met in deze special: een compleet fitplan voor een frisse start, 38 slanke recepten, persoonlijke verhalen, work-outs voor binnenblijvers en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ilse van RoekelEM-Press/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden