null Beeld

Vandaag al eerste sneeuw en ook komende dagen winterse taferelen

Mocht je op dit moment naar buiten kijken, is de kans érg groot dat je sneeuw ziet. Vanochtend neemt de koude poollucht bezit van ons land en dat gaan we al vrij snel merken. We krijgen de komende dagen te maken met kou, sneeuw en hagel.

En volgens meteoroloog Alfred Snoek van Weerplaza is er een grote kans dat de sneeuw blijft liggen…

Sneeuw en hagel

Vorige week konden we nog genieten van zomerse temperaturen maar deze week is dat wel anders. Al vroeg in de ochtend dienen de eerste winterse buien zich aan en het zonnetje laat zich nog heel af en toe zien. De temperaturen liggen rond de zes graden, maar mocht je in een bui terechtkomen, dan zijn de temperaturen zelfs nóg lager. Vanavond dalen de temperaturen al snel tot rond de nul en hagelbuien kunnen er zomaar voor zorgen dat het landschap wit gaat kleuren.

Komende dagen

En dinsdag is het nog niet gedaan met de sneeuwpret: de atmosfeer is dan zó koud, dat de kans op regen erg klein is. Wel gaan we hagel, korrelsneeuw of gewone sneeuw zien. De temperaturen liggen tussen de vijf en zes graden. “Eventuele sneeuw zal dan snel wegsmelten in de toch wel sterke aprilzon. Als in de avond een venijnige buienstoring, die bij de Noorse kust tot ontwikkeling is gekomen, het noorden van het land aandoet, neemt de kans op de vorming van een sneeuwdek opnieuw sterk toe,” zo legt Snoek uit. Mensen die bij het strand wonen krijgen vooral te maken met hagel en natte sneeuw, maar in het oosten van Drenthe en Twente is het een stuk frisser en is de kans dan ook groot dat de sneeuw daar blijft liggen. “Wie weet is het woensdagochtend in een deel van het land wel wit!”

Bron | AD

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden