null Beeld

Vanaf volgende week kunnen we waarschijnlijk tot déze tijd op het terras zitten

Op dit moment is het nog zo dat je tot 18.00 uur op een terras kunt zitten, maar daar zou volgende week zomaar verandering in kunnen komen. Als de daling van het aantal coronabesmettingen blijft doorzetten, gaat het kabinet namelijk verder met het versoepelen van de coronamaatregelen.

En één van die versoepelingen is een verruiming van de openingstijden van een terras, zo vertellen bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws.

Ruimere openingstijden terras

Op dit moment is het nog zo dat terrassen van 12.00 tot 18.00 uur open mogen zijn, maar de kans is groot dat ze vanaf volgende week 18 mei al in de ochtend open mogen, tot 20.00 uur ’s avonds. Daarnaast mag er dan weer binnen worden gesport, zijn bezoekers weer welkom in dieren- en speeltuinen en mogen muziekscholen ook weer leerlingen ontvangen. Deze versoepelingen gaan wel echt alleen door als de huidige daling doorzet. Aanstaande dinsdag wordt er weer een nieuwe persconferentie gegeven.

Lees ook: Lukt het om iedereen vóór de zomervakantie te vaccineren? Dit zijn de laatste verwachtingen

Stap twee openingsplan

Bovenstaande versoepelingen zijn de zogeheten tweede stap in het openingsplan en zouden eigenlijk al op 11 mei gelden, maar omdat het aantal besmettingen hoog bleef, ging dat niet door. Nu is het dus zo dat stap twee van het openingsplan waarschijnlijk vanaf 18 mei ingaat. Dit betekent dat we vanaf die datum weer langer op een terras mogen zitten. En dat is natuurlijk best fijn nieuws!

Bron | RTL Nieuws

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden