null Beeld EM-Press/Patrick van Emst / Brun
Beeld EM-Press/Patrick van Emst / Brun

Van mondkapjes tot Martien: dít zijn de hoogtepunten van het Gouden Televizier-Ring Gala 2020

Het Gouden Televizier-Ring Gala 2020 streek donderdagavond neer in het Amsterdamse Carré. Anders dan anders, want volledig coronaproof. Dat betekende mondkapjes op de rode loper, geen knuffels en ingetogen winnaars.

En één van die winnaars, was opnieuw Martien Meiland.

Martien Meiland wint Televizier-Ster

Vorig jaar stond Martien Meiland nog op het podium en ging er met de Gouden Televizier-Ring vandoor, maar ook dit jaar is hij in de prijzen gevallen. Hij heeft gisteravond tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Amsterdam de Televizier-Ster Talent in de wacht gesleept. Meiland won van concurrenten Holly Mae Brood en Bram Krikke.

'En dat op mijn 59e'

Martien Meiland is na het succes van de realityserie Chateau Meiland aan de slag gegaan als presentator bij SBS6. Het afgelopen jaar presenteerde hij Cash or Trash en ook staat de nieuwe kennisquiz Bingo! op de planning voor Meiland.

Enigszins verbaasd nam Martien de ring in ontvangst. “Ja, nou ja, daar sta ik dan weer voor de tweede keer en nou als talent. En dat op mijn 59e. Dat kan je toch niet verzinnen?!”, reageerde Meiland blij. Vervolgens wist hij niet meer zo goed wat hij moest zeggen. “Ik ben helemaal de weg kwijt. Vorig jaar kon ik dat zo goed, dat speechen. Nou, ik ga iedereen bedanken voor het stemmen. Au revoir.”

Lees ook

Quiz: hoe goed ken jij de uitspraken van Martien Meiland?

Over Mijn Lijk

Het was een spannende avond voor televisiemakend Nederland. De meest prestigieuze prijs, de Gouden Televizier-Ring, ging vorig jaar naar Chateau Meiland. Dit jaar is de prijs met maar liefst 63 procent van de stemmen gewonnen door Over Mijn Lijk.

Tim Hofman

Tim Hofman, de presentator van Over Mijn Lijk, ging er met drie prijzen vandoor. Eerder op de avond ontving hij de Televizier-Ster voor beste presentator en zijn YouTube-programma #BOOS werd uitgeroepen tot beste online videoserie.

Elise Schaap

Verder won Elise Schaap de prijs voor beste actrice...

Ivo Niehe

... en ging Ivo Niehe er met de de oeuvre-Ring vandoor.

Chantal Janzen

Chantal Janzen won voor de derde keer op rij en de zesde keer in totaal de prijs voor beste presentatrice. Daarmee brak ze een record. En het prachtige mondkapje dat ze op de rode loper droeg, vloog het internet over.

Aangepaste editie

Het Gouden Televizier-Ring Gala zag er anders uit dan voorgaande jaren in verband met de coronamaatregelen. Alleen de genomineerden mochten plaatsnemen in de zaal en moesten hun familieleden en collega's thuislaten. De presentatie was in handen van Dionne Stax en Frits Sissing. Maar zoals vanouds, werd er een eerbetoon gebracht aan alle overleden tv-prominenten. En dat bezorgde kippenvel:

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | AVROTROS, AD

Beeld | BrunoPress

null Beeld

Eenzaamheid is niet alleen een groot probleem onder ouderen, maar ook onder jongvolwassenen. Daarom heeft Margriet het initiatief Margriet Belbuddy’s in het leven geroepen: Margriet-vrijwilligers bieden een luisterend oor aan iedereen die wel een praatje kan gebruiken. Van maandag t/m vrijdag van 18.30 tot 22.00 zitten onze Margriet Belbuddy’s voor je klaar via 088 076 77 00. Kijk voor meer informatie op Margriet.nl/belbuddys.

Tanja van KempenEM-Press/Patrick van Emst / Brun

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden