null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Van deze persoon krijgen Nederlanders het allerliefst een kerstkaartje. En jij?

Een kerstkaartje in de bus krijgen van die ene bekende Nederlander. Hoe leuk zou dat zijn? Volgens onderzoek is er één bepaald persoon die met stip bovenaan ons verlanglijstje staat en van wie we allemaal maar wat graag een kaart zouden ontvangen. Maar ra ra ra, wie is dat?

Met stip op één

Kaartje2go vroeg ruim 3.000 mensen van wie ze graag een kerstkaartje zouden willen krijgen. Dat leverde een opvallende top 25 op met een heleboel BN'ers. Hamvraag is natuurlijk wie er op op één staat en wie er tweede en derde zijn geworden. Het merendeel van de Nederlanders wil deze kerst graag een kaartje in de brievenbus van… Marco Borsato!

De tweede plaats is een gedeelde plek voor koning Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima. Hoewel de Oranjes volgens het kaartjesbedrijf elk jaar duizenden kerstkaarten de wereld over sturen, doen ze dat vooral aan intimi, koninklijke families en andere vooraanstaande personen. Veel Nederlanders zouden dus best graag bij de intimi van het koninklijk paar willen horen. Op de derde plek van bekende mensen van wie we een kerstkaartje willen krijgen, staat Chantal Janzen.

Opvallende feitjes

Nog een paar leuke wetenswaardigheden uit het onderzoek: Nederlanders krijgen liever een kerstkaart van Gordon (op plek 6 ) dan van Gerard Joling ( op plek 10). In de top 25 staan verder alle coaches van The voice of Holland en The voice kids, zoals Waylon, Ali B en Ilse DeLange. Ook ontvangen Nederlanders graag een kaartje van Nick & Simon, die samen op plek 9 staan.

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Deze vijf planten schijnen wonderen te doen voor je nachtrust. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe dat precies zit.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden