Hilversum - In Studio 22 is de finale van The Voice gehouden. De strijd tussen de vier overgebleven kanditaten Maan de Steenwinkel, Jennie Lena, Brace MacDonald en Dave Vermeulen eindigde in een eerste plaats voor Maan. Beeld BrunoPress/Robert Meerding
Beeld BrunoPress/Robert Meerding

Van Ben Saunders tot Sophia Kruithof: zó gaat het nu met eerdere The Voice of Holland-winnaars

Door The Voice of Holland zitten honderdduizenden mensen al jarenlang elke vrijdag vastgekluisterd aan hun tv-scherm. De spanning is elk jaar weer om te snijden tijdens de grote finale en de winnaar gaat er altijd met een mooie prijs vandoor. Maar wat is er allemaal met de Nederlandse The Voice-winnaars gebeurd? Zullen ze nog steeds bezig zijn met muziek?

Weten wie de volgende winnaar wordt? Vanavond is de finale van The Voice of Holland om 20.00 uur te zien op RTL 4. In het kader daarvan, zocht Veronica Superguide uit hoe het met eerdere finalisten gaat.

Hoe gaat het nu met alle The Voice-winnaars?

2010: Ben Saunders

Deze naam komt ons allemaal vast bekend voor. Ben Saunders is namelijk de allereerste winnaar van The Voice of Holland, uit 2010. Vlak na zijn auditie met zijn versie van het liedje Use Somebody van Kings of Leon, werd Saunders eigenlijk al vaak de gedoodverfde winnaar genoemd. Na zijn winst wilde hij zich graag op zijn zangcarrière storten, maar het feestbeest in hem gooide roet in het eten. Ben is inmiddels weer druk bezig met een comeback in de muziek en heeft voor zijn verloofde een nieuwe single geschreven genaamd My Gipsy Girl.

2011: Iris Kroes

De tweede winnaar van The Voice verschilt erg van voorganger Ben Saunders. In 2011 ging namelijk harpiste Iris Kroes er met de winst van het programma vandoor. Ze zong tijdens haar auditie Someone Like You van Adele. Ondanks dat Iris niet meer dagelijks in de publiciteit staat, maakt ze nog altijd muziek. Eerder dit jaar bracht ze nog een nieuwe single uit over haar ervaringen tijdens haar reis op Antarctica.

2012: Leona Philipo

2012 was het jaar van Leona Philipo. Leona zong voor haar auditie het nummer Mesmerized van Faith Evans. Ze houdt zich nog steeds veel bezig met muziek en heeft aan verschillende andere tv-programma's deelgenomen. Zo was ze deelnemer bij dirigent-programma Maestro en jureerde ze bij de zangshow All Together Now.

2013: Julia van der Toorn

Winnares Julia van der Toorn gaat inmiddels door het leven als Julia Zahra. Voor haar auditie blies ze iedereen omver met haar versie van het nummer Oops! I did it again van Britney Spears. Na haar overwinning kon je haar onder andere in zangprogramma Beste Zangers zien en bracht ze haar album Remedy uit.

2014: O'G3NE

Deze drie zussen zijn je vast niet ontgaan. Vóór hun deelname aan The Voice of Holland stonden ze in 2007 al in de spotlights van het Junior Eurovisiesongfestival. Na hun winst bij The Voice in 2014, hebben ze in 2017 deelgenomen aan het 'volwassen' Eurovisie Songfestival met het nummer Lights and Shadows. Ze wisten deze competitie helaas niet te winnen, maar desondanks zien we ze nog regelmatig op de buis terug.

2016: Maan de Steenwinkel

Maan is niet meer weg te denken van de Nederlandse tv en scoort momenteel hit na hit. Naast dat de ze talkshows, tv-programma's en radioshows bijwoont, heeft ze ook haar eigen clubtour en stond ze op de bühne bij de Vrienden van Amstel Live. Maan is populairder dan ooit, we kunnen vast nog lang van haar mooie muziek genieten.

2017: Pleun Bierbooms

Het zevende seizoen werd gewonnen door Pleun Bierbooms. Net zoals voorganger Iris Kroes blies Pleun ook iedereen omver met een liedje van Adele, Million Years Ago. Pleun heeft na haar winst nog op het podium gestaan bij De Toppers maar probeert zich nu een beetje op de achtergrond te houden. Ze liet eerder aan RTL Boulevard weten dat er wat haar betreft 'eerst een goede fundering nodig is'. Zingen doet ze nog steeds, maar niet meer op de grote podia.

2018: Jim van der Zee

Jim van der Zee wist samen met zijn coach Anouk The Voice te winnen in 2018. Na zijn winst heeft hij onder andere twee albums uitgebracht en heeft hij opgetreden met het Metropole Orkest. Ook gaat hij zodra het weer kan het theater in met zijn eigen voorstelling vol nieuwe liedjes.

2019: Dennis van Aarssen

In 2019 mocht Dennis van Aarssen zich de winnaar van The Voice of Holland noemen. Na zijn overwinning heeft hij een eigen album uitgebracht genaamd Forever You. Dennis post nu regelmatig leuke filmpjes op zijn YouTube-kanaal. Naast de hit die hij scoorde met zijn versie van het nummer Modern World van Michael Bublé, mocht Dennis ook met Michael Bublé zelf optreden tijdens zijn concert in Duitsland.

2020: Sophia Kruithof

Vorig jaar zagen we dat Sophia Kruithof er met de winst vandoor ging. Ze blies iedereen omver met haar prachtige stem. Helaas kon ze door corona geen vliegende carrièrestart maken. Ze is gelukkig niet bij de pakken neer gaan zitten. Na haar hit Alaska heeft ze de themasong van sitcom Cheers gecoverd en had ze een eigen clubtour op de planning staan. Haar clubtour is vanwege het coronavirus doorgeschoven en gelukkig nog niet gecanceld.

Bron | Veronica Superguide

Beeld | Brunopress

null Beeld

Margriet 14 ligt nu in de winkel! In dit Pasen-nummer vind je de lekkerste recepten en leukste DIY's voor Pasen, lente-fietsroutes door heel Nederland, tien pagina's puzzelen, een 4-weken krachtplan en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Willem van KasterenBrunoPress/Robert Meerding
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden