null Beeld

Vakantiegeld: wat doe jij ermee?

Eind mei is het weer zover: het vakantiegeld wordt uitgekeerd. Wat ga jij ermee doen? Besteed je het echt aan vakantie, zet je het op je spaarrekening of gebruik je het om schulden af te betalen?

Tijd voor vakantiegeld

Heerlijk, dat moment eind mei als je op je bankrekening kijkt en er ineens een leuk bedrag op staat. Precies op tijd om je vakantie te boeken. Uit een peiling van Nu.nl blijkt dat één op de drie Nederlanders hun vakantiegeld inderdaad gebruikt voor het boeken van een fijne vakantie. Van deze mensen had 54% zelfs niet op vakantie gekund zonder dit geld. Van de ondervraagden kiest de helft trouwens voor een of meerdere lange vakanties en bijna één op de vijf mensen gaat dit jaar niet lang weg, maar boekt een (of meerdere) korte trip(s).

Appeltje voor de dorst

Er is ook een groep mensen die hun vakantiegeld een andere bestemming geeft. Op de vraag waar dit fijne bedrag nog meer aan wordt besteed, wordt sparen vaak als antwoord genoemd. Eén op de vijf ondervraagden zet zijn geld opzij als appeltje voor de dorst. Dat vakantiegeld soms broodnodig is, blijkt wel als je ziet waar dit geld in de derde plaats vaak aan word uitgegeven. Van de ondervraagden geeft 14% aan dat het bedrag wordt gebruikt voor het aflossen van schulden of het betalen van achterstallige rekeningen. Van die laatste groep noemt maar liefst 86% het vakantiegeld zelfs noodzakelijk.

Andere bestemmingen voor vakantiegeld zijn huishoudelijke uitgaven (7%), grote aankopen (6%) en hobby of vrije tijd (4%).

En.. wat ga jij met je vakantiegeld doen?

Bron: Nu.nl

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden