null Beeld ArjoFrank Fotografie
Beeld ArjoFrank Fotografie

Vader van zwemster Inge de Bruijn was alcoholverslaafd en gewelddadig

Inge de Bruijn kennen we als die succesvolle zwemster die onder meer vijf keer wereldkampioen werd en vier keer Olympisch goud won. Maar wat veel mensen niet weten is dat ze een trauma opliep tijdens haar jeugd: Inge de Bruijn groeide op met een gewelddadige vader.

Aan Story vertelt ze hier meer over.

Vader Inge de Bruijn

De zwemster groeide op in alle luxe met onder meer een kast van een huis, drie paarden en twee auto's. Maar dat zegt niets over geluk, zo blijkt maar weer. De vader van De Bruijn was aan alcohol verslaafd en gewelddadig, en daardoor belandde haar moeder met vier kinderen in een blijf-van-mijn-lijfhuis.

Strijdlust

De Bruijn heeft ontzettend veel respect en bewondering voor haar moeder, omdat zij de kracht vond om weg te gaan. "Mijn strijdlust heb ik van haar. Iets naars zoals mijn jeugd kan ook iets positiefs betekenen. Daar dank ik mijn vechtersmentaliteit aan", vertelt ze aan het tijdschrift.

Lees ook:

Relatietherapie: ‘Hij wil echt stoppen met zijn gebruik van alcohol en drugs’

Vergeven

Ook vertelt De Bruijn dat ze een goede band heeft met haar familie en dat ze steun hebben aan elkaar. Met haar vader heeft ze geen contact en ze weet dan ook niet waar hij woont. Wel kan ze zeggen dat ze het trauma een plek heeft kunnen geven. "Nu kan ik zeggen dat mijn verleden mij sterker heeft gemaakt. Ik heb hem vergeven en dat is een fijn gevoel."

Bron | Story, IngedeBruijn.com

Beeld | Brunopress

null Beeld

Nieuw op Margriet.nl: 'Mijn verhaal' de podcast. In deze indrukwekkende tiendelige podcastserie gaan we in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Gesprekken over verlies, bijzondere liefdes en eindelijk jezelf kunnen zijn. Beluister vanaf 19 mei iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Kirsten ZijderveldArjoFrank Fotografie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden