null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Uurtje over? Dit doen Nederlanders het liefst met hun vrije minuten

Heb je tussen de vele afspraken en het doen van het huishouden door een uurtje over? Al dat rennen en vliegen kan behoorlijk uitputten, en dan gaat er niets boven een moment voor jezelf. Wat we het liefst doen als we wat tijd over hebben? In bed kruipen, zo blijkt uit onderzoek.

In opdracht van Samsung Nederland ondervroeg PanelWizard 1.075 Nederlandse achttienplussers. Een van de vragen luidde: wat doe je het liefst als je een extra uur te besteden zouden hebben? Bijna de helft van de Nederlanders (46 procent) ligt het liefst in bed, vrijwel evenveel mensen besteden dat uurtje het liefst aan hun hobby’s (45 procent). Vooral mensen onder de dertig jaar zouden veel waarde hechten aan hun bed. Ze zouden er niet alleen het liefst inkruipen als ze een uur over hebben, maar 66 procent zou er bij voorkeur in slapen.

Huishoudelijke taken

Naast slapen en onze hobby's uitoefenen, kunnen we nog wel wat dingen – nuttig of niet – bedenken om een vrij uur aan te besteden. Wat dacht je bijvoorbeeld van onderuit gezakt op de bank zitten, met je benen omhoog en een boekje erbij? Waar we in elk geval geen zin in hebben tijdens zo’n vrij moment, zijn huishoudelijke taken; een meerderheid van 59 procent heeft er een hekel aan. Als het mogelijk zou zijn, zouden we de tijd die we daaraan kwijt zijn zelfs halveren.

Kleine wasjes, grote wasjes

Niet alle huishoudelijke taken worden als even erg ervaren; blijkbaar vinden we de was doen het vervelendste klusje in en om het huis. Dat zou onder andere te maken hebben met de duur van wasprogramma’s, het ophangen van de was en het verdwijnen van kledingstukken. Maar hoe groot deze irritaties ook zijn, vrouwen doen het ’t liefst alsnog zelf. Dat heeft niets met de onwil van mannen te maken, maar met het vertrouwen van vrouwen: vier op de tien vrouwen zou het klusje niet uit handen durven geven aan hun partner.

Wat doe jij het liefst in je vrije tijd?

Bron | Samsung

Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Beauty-expert Carmen Zomers laat deze week zien hoe je zelf een optische ooglift kunt toepassen met alleen oogschaduw en mascara.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden