null Beeld

Uitslag pieker-test!

Heb jij de pieker-test gedaan? Lees dan snel of jij een volhardende piekeraar, een incidentele tobber of een zorgeloos type bent. 

Voornamelijk A?

Volhardende piekeraar

Het gezegde luidt: de mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest. En dat klopt, want waar je over piekert gebeurt (bijna) nooit. Waarom piekeren vrouwen dan zo veel? (Vrouwen hebben er vaker last van dan mannen. Niemand weet waarom.) Omdat tobben een manier is om met problemen en stress om te gaan. Uit onderzoek blijkt dat je door piekeren je emoties in de hand houdt, want het leidt af van de werkelijkheid en van je echte gevoelens. Dat diepe nadenken heeft verder totaal geen zin. Al piekerend zul je niet 'de waarheid' ontdekken of een dieper inzicht krijgen. In feite kneed je steeds opnieuw je negatieve gevoelens en gedachtes, waardoor die zo groot worden dat je nergens anders meer aan kunt denken. Dan gaan ook de leuke dingen aan je voorbij. Dit is dus het moment om iets aan je gepieker te doen doen.

Voornamelijk B?

Incidentele tobber

Af en toe pieker je, bijvoorbeeld over je gezondheid, je werk of relaties. Als je het gevoel krijgt dat je alleen nog maar aan het tobben bent, lees dan de tips hierboven.

Voornamelijk C?

Het zorgeloze type

Eigenlijk geloven wij deze uitslag niet: of je hebt de test niet serieus ingevuld, óf je bent geen vrouw (zie uitslag onder A). Of wij zijn gewoon strontjaloers natuurlijk....

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden