null Beeld

Tromgeroffel…Dít is de officiële trailer van Kees & Co

Kijk jij al weken uit naar de comeback van Kees & Co? Dan kunnen wij je alvast verblijden met de eerste beelden én een aantal spoilers van het nieuwe seizoen.

Want zowel de cast als het decor heeft een heuse transformatie ondergaan.

Waarom niet?

Zo is hoofdrolspeler Simone Kleinsma het enige bekende gezicht uit de serie die is gebleven. Toch twijfelde ze geen moment toen ze werd gebeld. “Ik zat toevallig net te denken: ik zou wel weer eens comedy willen doen. En toen werd ik gebeld over de herstartplannen. Ik dacht meteen: waarom geen serie die haar succes al bewezen heeft?” zo vertelt ze aan Lindanieuws.

Real-time verder

Na bijna dertien jaar kruipt ze dan ook met liefde terug in de rol van Kees: “Het is heel leuk om te doen. Dit karakter staat echt naast mij; het kostte niet veel moeite om haar weer te vinden. We gaan bovendien real-time verder: Kees is wat ouder, haar kinderen zijn volwassen en Rudy komt met zijn vriendin bij haar inwonen.”

Frisse start

Dat er verder geen originele castleden terugkeren, is volgens de actrice een bewuste keuze geweest. “Omdat we al zoveel jaar verder zijn in de tijd, voelde het logisch om een frisse start te maken met nieuwe gezichten.”

Waar is Sonja?

Dit betekent ook dat we beste vriendin Sonja niet meer gaan zien. “Aan het eind van de originele reeks vertrok Sonja, na haar huwelijk, naar Australië. Dat was een afgerond einde, omdat we dachten dat we zouden stoppen. Sonja woont daar dus nog steeds. Kees is inmiddels wel gescheiden van Frank. Ze woont trouwens ook niet meer in hetzelfde huis,” aldus Simone.

Officiële trailer

Nieuwsgierig naar het nieuwe seizoen? Bekijk dan de trailer:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Gids TV, Lindanieuws

Foto | YouTube, ANP

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden