null Beeld

Tegenvaller: kinderopvang en basisscholen gaan tóch niet op 25 januari open

Waar premier Mark Rutte eerder nog liet doorschemeren dat er een kans was dat de kinderopvang en basisscholen binnenkort weer open zouden gaan, blijkt dit toch niet te lukken. Vanwege de Britse coronamutatie heeft het Outbreak Management Team (OMT) geadviseerd om kinderen voorlopig nog thuis te houden en het kabinet neemt dit advies waarschijnlijk aan.

Dit laten ingewijden aan RTL Nieuws weten.

Kinderopvang en basisscholen toch niet eerder open

Begin deze week liet het kabinet nog weten dat de lockdown zeker tot 9 februari zou duren. Premier Mark Rutte liet toen weten dat het openen van kinderopvang en basisscholen zeker een prioriteit is voor het kabinet, mits de besmettingscijfers het zouden toelaten. Het kabinet zou hiervoor advies inwinnen bij het OMT en dat advies pakt nu dus negatief uit. Volgens ingewijden is de kans erg groot dat het kabinet zal luisteren naar dit advies.

Lees ook: Wat weten we tot nu toe over de Britse coronamutatie (en wat nog niet)?

Nieuwe bijeenkomst

Morgen is er weer een bijeenkomst tussen een deel van het kabinet en leden van onder andere het OMT in het Catshuis. Hier zal ook de vervroegde opening van kinderopvang en basisscholen worden besproken. Dinsdag is er dan weer een ministerieel crisisoverleg over de coronacrisis. Omdat veel ouders in de problemen komen door de combinatie van werk, opvang en thuisonderwijs pleit vakbond FNV voor betaald verlof voor werkende ouders. Zij vragen de overheid om werkgevers te compenseren, zodat dit mogelijk is.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden