null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Spijt van je appje? Zo verwijder je een berichtje uit WhatsApp

Heb je een berichtje in de verkeerde groepsapp gezet? Een boodschap verstuurd die onaardiger klinkt dan je bedoelde? Of een knoeperd van een spelfout gemaakt? Geen paniek. Zo haal je dat appje terug, simpel en snel.

Zo verwijder je een bericht uit WhatsApp

Te haastig op de verzendknop gedrukt, het overkomt ons allemaal weleens. Terwijl je bericht nog niet af was of je eigenlijk spijt hebt van wat je hebt getypt. Daar is nu een oplossing voor. Als je een berichtje via WhatsApp verstuurt, kun je dat meteen erna verwijderen uit je appgesprek. Dat moet wel redelijk snel: je hebt zeven minuten om het tekstje te wissen. Na die tijd kan dit niet meer. Je kunt berichtjes verwijderen uit een-op-eengesprekken, maar ook uit groepsdiscussies.

Zo pak je het aan

- Ga naar de appwisseling waarin je het berichtje hebt verstuurd.

- Klik op het berichtje dat je wilt verwijderen en houdt dit ingedrukt.

- In het scherm dat volgt kun je nu aangeven dat je het bericht wilt verwijderen. (Het kan zijn dat je eerst op het ‘>’ icoontje moet klikken, zodat je menu opschuift naar rechts).

- Daarna krijg je de melding dat het bericht is verwijderd.

Je kunt dit trouwens alleen doen als jij én degene naar wie je het berichtje hebt verstuurd de nieuwste versie van WhatsApp op hun telefoon hebben staan. Je kunt zien of je de nieuwste versie hebt als je de instellingen in WhatsApp opent en naar ‘help’ gaat. Wil je je versie updaten? Ga dan naar de app- of playstore en kies voor updaten en het icoontje van WhatsApp.

De ontvanger ziet wel dat je de boodschap hebt weggehaald: er blijft een melding in het scherm staan dat het bericht is verwijderd. Bedenk dat dit ook vragen kan oproepen. Best kans dat de ontvanger wil weten wat je hebt weggehaald en waarom.

Bron: nos.nl

Beeld: iStock

Leuk om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden