null Beeld

Spel jij je naam wel op de juiste manier?

Hoe vaak komt het niet voor dat het misgaat als je even iets moet spellen. Bijvoorbeeld met de letters van je postcode, omdat je gesprekspartner aan de telefoon niet de B van Bernard heeft genoteerd, maar de P van Pieter. Maar spel jij eigenlijk wel volgens het officiële Nederlandse telefoonalfabet?

De A is van Anna of Anton, de B van Bernard, de C van Cornelis… Bekijk snel onderstaand spellingsalfabet om te kijken of jij bij het spellen wel altijd de juiste namen gebruikt om de letters aan te geven. En wist je dat er voor militaire diensten, zoals politie, beveiliging en de scheepvaart een ander alfabet wordt gebruikt, namelijk het NAVO-alfabet?

null Beeld

Het spellingsalfabet is gratis te downloaden via ikEHBO.nl

Het rad van fortuin

Ook bij Het rad van fortuin werd er gespeld volgens het telefoonalfabet (al schreven we toen, in 1993, activiteit wel met een k...)

Ook handig: dit is het alfabet van de Engelsen

En mocht je eens een naam moeten spellen in het Engels, dit is het Engelse spellingsalfabet!

Alfred Benjamin Charles David Edward Frederick George Harry Isaac Jack King London Mary Nellie Oliver Peter Queen Robert Samuel Tommy Uncle Victor William X-ray Yellow Zebra

Bron: ikEHBO.nl

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden