null Beeld Hollandse Hoogte / Patrick Harde
Beeld Hollandse Hoogte / Patrick Harde

Sommige tradities blijven bestaan: ruim 2 miljoen kijkers voor All You Need is Love

Kerst is natuurlijk pas écht geslaagd als de kerstspecial van All You Need Is Love op de buis verschijnt. En ook dit jaar wist presentator Robert ten Brink, ook wel bekend als Dr. Love, ondanks het coronavirus flink uit te pakken en de harten van ruim 2 miljoen kijkers te verwarmen. Volgens Ten Brink was het een van de mooiste afleveringen ooit.

Maar op de populaire kerstspecial was ook kritiek…

De coronaproof All You Need is Love kerstspecial

Door het coronavirus zien de feestdagen er voor veel mensen dit jaar anders uit dan normaal, maar één vaste traditie bleef: de All You Need is Love kerstspecial. Zoals elk jaar werd de speciale aflevering op kerstavond uitgezonden en konden we de tissues er weer bij pakken. Dit jaar ging het samenbrengen van geliefden wel iets anders, omdat er natuurlijk rekening gehouden moest worden met de coronamaatregelen. Zo stonden er in de studio speciale knusse kersthuisjes, waardoor iedereen op gepaste afstand kon blijven. Ook werden de deelnemers van tevoren op het coronavirus getest. Dat gebeurde op zo’n manier dat de deelnemers niet door hadden dat het voor de opnames van de All You Need is Love kerstspecial was. Zo werd bijvoorbeeld via-via aan hen vertelt om zich te laten testen omdat iemand in hun omgeving 'besmet' was of er werd gezegd dat er op hun werk een uitbraak was.

Extra bijzondere aflevering

Volgens Robert ten Brink was deze kerstspecial in coronatijd extra bijzonder, omdat mensen elkaar in deze tijden verschrikkelijk missen. Daardoor was het misschien wel nog heftiger wanneer mensen weer bij elkaar kwamen, aldus Dr. Love. Ook waren er volgens de presentator dit jaar extra veel noodkreten om samen kerst te kunnen vieren.

Lees ook: Déze kerstfilms zijn tijdens de feestdagen te zien op tv

Kritiek op optreden Hugo de Jonge

De kerstspecial bezorgde niet alle kijkers een hartverwarmend gevoel of tranendal, er was dit jaar namelijk ook kritiek. Traditiegetrouw wordt de aflevering elk jaar afgesloten met de klassieker God Only Knows van de Beach Boys. Dit jaar werd het nummer gezongen door onder andere OG3NE, Samantha Steenwijk, André Hazes en Orgel Joke. Maar ook minister Hugo de Jonge zong een stukje mee en dat schoot bij sommige mensen in het verkeerde keelgat. Kijkers begrepen niet wat de minister, die druk zou moeten zijn met de coronacrisis, in het programma deed. Ook burgemeester van Amsterdam Femke Halsema bracht haar zangkunsten ter gehoren en ook daar waren sommige mensen op social media niet over te spreken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws, AD

Beeld | ANP

null Beeld

Margriet 01 ligt nu in de winkel! Een extra dik nummer met daarin je grote jaarhoroscoop, vuurwerk (maar dan in de keuken), een jaaroverzicht, fitte voornemens en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm online zonder verzendkosten.

Maryse de BruijneHollandse Hoogte / Patrick Harde

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden