null Beeld

Snel én makkelijk: zo maak je taaie chips weer knapperig

Een chipje op z’n tijd kan lekker zijn, zeker richting het weekend. Maar helaas heb je van die huisgenoten, partners en/of kinderen die de zak niet goed afsluiten. Waardoor jij met een halflege zak taaie chips zit opgescheept. Omdat het natuurlijk zonde is om die dan maar in de prullenbak te kieperen, hebben wij een handige tip.

Je krijgt die taaie chips namelijk in een handomdraai weer knapperig. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een oven.

Eerste hulp bij taaie chips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de sloffe chipjes op een bakplaat en schuif ze erin. Voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe en laat ze zo’n 10 minuten in de oven. Wanneer je de chips na die tien minuten uit de oven haalt, is alle taaiheid eruit verdwenen en zijn ze weer lekker knapperig. De reden: de warmte van de oven trekt het vocht uit de chips.

Bron | Elle

Foto | iStock

Erandi Godinez
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden