null Beeld

‘Sla over 400 meter rechtsaf’ en nog meer Google Maps-frustraties

Kaartlezen en navigeren, niet voor iedereen is dat even makkelijk. En ook met Google Maps kun je problemen hebben waardoor je alsnog een kwartier langer nodig hebt om van A naar B te komen. Wij zetten een aantal Google Maps-frustraties én -oplossingen op een rij. 

Afstanden inschatten

Die stem van de Google Maps-dame in je oren die iedere keer zegt “Sla over vierhonderd meter rechtsaf”. Hoe weet je nu hoe ver vierhonderd meter precies is? Gelukkig is daar een handige manier voor: hectometerpalen tellen! Langs (voornamelijk) rijkswegen of provinciale wegen staat elke honderd meter namelijk een hectometerpaal.

Straatnamen

Nog zo’n onduidelijkheid: wanneer je te horen krijgt dat je “linksaf richting de Stationsstraat” moet gaan. Als je wist in welke straat je je op dat moment bevond, zou je Google Maps helemaal niet nodig hebben. Dus wáárom zou die straatnaam de zaak ook maar enigszins verduidelijken? Oplossing: kijk goed op je scherm en volg de weg.

Verkeerde afslag

Wanneer je (bijna) moet afslaan, vertelt Google Maps je dat. Probleem is dat wanneer “sla rechtsaf” klinkt, je vaak niet de eerstvolgende straat in moet. De navigatiestem probeert je op tijd duidelijk te maken dat je ergens naartoe moet. Maar wanneer er drie wegen vlak achter elkaar liggen, is het aan jou om te gokken welke afslag je moet hebben. Ook hier luidt de oplossing: kijk goed op je scherm en volg de weg.

Gewoon rechtdoor

Het meest verwarrende aan Google Maps is misschien wel een straatnaam die overloopt in een andere straatnaam. Wanneer de app je vertelt dat je “linksaf en dan rechtsaf” of “rechtsaf en dan linksaf” moet gaan, betekent dat vaak dat je gewoon rechtdoor moet rijden. Ons advies: blijf rustig én rijd rechtdoor (of ga toch eerst een beetje rechts- of linksaf en dan rechtdoor).

Verkeershinder

Google Maps kan hier vrij weinig aan doen. Maar wanneer je een weg niet kunt inslaan, omdat er sprake is van werkzaamheden, een ongeval of een opstopping, is je hele route van slag. De app moet een nieuwe route voor je berekenen en eerlijk is eerlijk: dat doet Google Maps vrij snel. Ons advies: rijd – indien mogelijk – langzaam rechtdoor, wacht rustig de nieuwe route af en vervolg je weg.

Wat zijn jouw Google Maps-frustraties? Laat het ons weten op Facebook.

Bron | glamour.nl

Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden