null Beeld

Schokkend: man deelt voor- en nafoto om te laten zien wat het coronavirus met je lichaam doet

Dat het coronavirus grote gevolgen kan hebben voor je lichaam, blijkt weer uit de schokkende foto’s die de Amerikaanse Mike Schultz op Instagram plaatste. De 43-jarige verpleger uit San Francisco raakte besmet met het coronavirus en lag ruim zes weken in het ziekenhuis.

Op de voor- en nafoto is duidelijk te zien dat het coronavirus zijn lichaam compleet veranderde: van actieve sportman naar niet eens in staat om zijn telefoon vast te houden.

Gezond

Voor Schultz ziek werd sportte hij bijna elke dag, vertelt hij aan Buzzfeed. Hij was een gezonde man van 43 jaar oud, zonder andere onderliggende ziektes. Toch werd ook híj doodziek van het coronavirus. Hij woog zo’n 86 kilo voor hij het coronavirus kreeg. Na zijn lange ziekenhuisopname is zijn gewicht ruim twintig kilo lager: er nog maar zo’n 63 kilo van zijn lichaamsgewicht over.

null Beeld

Waarschuwing

Met zijn voor- en nafoto’s op Instagram hoopt hij anderen dan ook te waarschuwen dat dit iedereen kan overkomen. “Ik dacht dat het niet zo serieus was, tot ik om me heen zag wat er kon gebeuren. Net als veel anderen dacht ik dat ik te jong was, en het virus daarom geen effect op mij zou hebben”, zegt Schultz. Diezelfde houding ziet hij bij veel anderen, maar nu weet de verpleger wel beter. “Het maakt niet uit of je jong of oud bent en of je onderliggende aandoeningen hebt of niet. Dit kan jou ook overkomen.”

Lees ook: Hanneke (47) ligt al 7 weken op de intensive care: ‘Het begon met hoesten’

Festival

Schultz is verpleger, maar heeft het virus waarschijnlijk niet opgelopen op zijn werk, maar op een festival in Miami. De eerste coronabesmettingen waren toen al wel bekend in de Verenigde Staten, maar er waren nog geen maatregelen genomen. Zelf had hij de kans op besmetting ook onderschat, zegt Schultz. “We dachten: als we onze handen wassen en ons gezicht zo min mogelijk aan proberen te raken, komt het wel goed.” Dat bleek helaas niet zo te zijn: 38 bezoekers van het festival bleken kregen het coronavirus, drie van hen zijn overleden.

Lange herstelperiode

Met Schultz gaat het inmiddels beter, al heeft hij nog een lange weg te gaan voor zijn lichaam is zoals het was voor het coronavirus. Na een ruim vier weken aan de beademing gelegen te hebben op de intensive care, mag hij nu thuis verder herstellen. Zijn longvermogen komt gelukkig weer langzaamaan terug, net als zijn smaak en fysieke kracht.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Buzzfeed, Instagram / Mike Schultz

Beeld | iStock

null Beeld

Haal de zon in huis met Margriet 22! Met de lekkerste recepten uit Italië, tips voor veilig zonnen, én een ode aan de helden van deze crisis. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm veilig online zonder extra verzendkosten.

Ilse van Roekel

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden