null Beeld

Rop Verheijen over The Play That Goes Wrong: ‘Het hilarische is dat de spelers niet opgeven’

In het DeLaMar Theater in Amsterdam is de Nederlandse versie van West End’s meest hilarische theatervoorstelling in première gegaan: The Play That Goes Wrong. Acteurs raken hun teksten kwijt, de techniek werkt niet mee en zelfs het decor houdt geen stand. Lachen!

Acteur Rop Verheijen – bij het grote publiek bekend als Kirk uit de tv-serie Familie Kruys en als kandidaat in Wie is de mol? (2016) – speelt Max, de eigenaar van een doe-het-zelfzaak. Max is een onervaren, maar erg enthousiaste toneelspeler. Die combinatie leidt op het toneel tot komische én pijnlijke taferelen.

The Play That Goes Wrong behoort tot de categorie slapstick. Wat houdt dat in?

Rop: “Slapstick is een uniek genre dat je eigenlijk nooit ziet in Nederland. Het is een fysieke komedie waarin problemen zich blijven opstapelen. In de voorstelling brengt een groep winkeliers in het plaatselijke dorpshuis een toneelstuk op de planken. De acteurs gaan er met volle moed tegenaan, maar het gaat echt gigantisch mis. Het hilarische is dat de spelers niet opgeven. Ze gaan maar door, terwijl het ene probleem nog erger wordt dat het andere.”

null Beeld

Rop Verheijen.

Je bent zelf een ervaren acteur. Hoe vind je het om nu juist als ‘amateur’ op het toneel te verschijnen?

“Dit was in eerste instantie best lastig. Ik speel iemand die niet goed kan acteren én ik speel in een toneelstuk waarin echt alles misgaat. Gelukkig kregen we tijdens de repetities de tijd om hierover na te denken. Tijdens de toneelschool leerde ik bijvoorbeeld dat je je niet moet laten meeslepen door de reactie van het publiek. Terwijl ik dit nu juist wél moet doen. Max geniet namelijk ontzettend van de aandacht vanuit het publiek en gaat er meteen gretig op in. Tot ergernis van de andere acteurs, haha.”

Wat maakt deze voorstelling zo uniek?

“Je belandt in de wereld van een amateuristische toneelvereniging, terwijl je je in een chic theater begeeft. De voorstelling begint bijvoorbeeld al in de foyer, aangezien we voor aanvang al een aantal rekwisieten kwijt zijn...”

null Beeld
null Beeld

Bekijk hieronder de trailer van de voorstelling.

Foto's | curly x straigth

Kaarten kopen

De voorstelling is in verschillende theaters in Nederland te zien. Koop nu vanaf slechts € 21,50 p.p. kaarten via de Theaterclub van Margriet.

Ook interessant om te lezen

Bekijk ook

Schrijfster Esther Verhoef komt naar Margriet Winter Fair. Bekijk hieronder wat vriendinnen Ingrid en Liezet graag aan Esther zouden willen vragen. De schrijfster, van wie afgelopen juni het boek Nazomer verscheen, is van 21 tot en met 23 november aanwezig op de fair.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden