null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Reisadvies Antwerpen aangepast van code geel naar code oranje

Was je van plan om binnenkort een bezoek te brengen aan de stad Antwerpen (of een andere plaats in de gelijknamige provincie)? Of heb je een stedentrip naar de Belgische stad al geboekt? Dan hebben we slecht nieuws.

Het reisadvies voor de provincie Antwerpen is van code geel aangepast naar code oranje.

Code oranje

Code oranje houdt in dat het advies is om alleen naar de betreffende bestemming te gaan als het écht noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor je werk. Helaas is een leuk stedentripje dat niet.

Forse stijging coronabesmettingen

De switch naar code oranje heeft te maken met het fors gestegen aantal coronabesmettingen in de provincie Antwerpen de afgelopen dagen. In de provincie ligt dat gemiddelde veel hoger dan in de rest van het land. Voor de rest van België geldt namelijk gewoon nog code geel. Door de Belgische overheid is ook een avondklok ingesteld: tussen 23.30 uur en 06.00 uur moet iedereen in Antwerpen binnen zijn. Ook wordt het verplicht om er mondkapjes te dragen in alle openbare ruimtes.

Snel weg uit Antwerpen

Ben jij nu in Antwerpen? Dan is het advies van de Nederlandse overheid om zo snel als het kan terug naar Nederland te komen. In een land waarvoor code oranje geldt, ben je in de meeste gevallen niet verzekerd als het misgaat. Ook wordt op het hart gedrukt om uit voorzorg bij thuiskomst in elk geval twee weken in quarantaine te gaan. Kun je je reisje naar Antwerpen nog annuleren? Dan is dat het beste om te doen.

Reizen door Antwerpen

Moet je door de provincie of stad Antwerpen reizen om bij je bestemming te komen die wél in een veilig gebied ligt? Dat kan gewoon, maar stop dan niet om even pauze te houden of te tanken, zo luidt het advies.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Nederland wereldwijd, NOS

Beeld | iStock

null Beeld

Ga je binnenkort op vakantie en zoek je nog leesvoer voor op het strand? Of blijf je thuis, maar wil je wel lekker in de vakantiestemming komen? Ga dan snel naar de winkel, waar de nieuwste Margriet Extra op je ligt te wachten. En die staat volledig in het teken van: Zomer! Ook online te bestellen zonder verzendkosten via deze link.

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden