null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Queen Elizabeth ligt met haar personeel in de clinch over kerst

Kerst wordt dit jaar sober, met maximaal drie gasten over de vloer en anderhalve meter afstand. Ook Queen Elizabeth staat een niet zo Merry Christmas te wachten.

Ze ligt er zelfs over in de clinch met haar personeel.

Kerst op Sandringham

De Britse koningsfamilie viert traditioneel kerst en oud en nieuw gezamenlijk op het koninklijke landgoed Sandringham. Daarbij is altijd veel personeel nodig. Door het coronavirus wil Queen Elizabeth hier extra voorzichtig mee zijn. Zij behoort met haar 94 jaar tenslotte tot de risicogroep. Laat staan haar man prins Philip, die 99 jaar is en een kwakkelende gezondheid heeft.

Kerstquarantaine

Het verzoek van de Queen aan haar personeel: net als de Britse royals de gehele kerstperiode op Sandringham verblijven, om het risico dat een van hen het coronavirus mee naar binnen neemt zo laag mogelijk te houden. Een soort kerstquarantaine, dus. Maar daar peinzen enkele personeelsleden niet over.

Not amused

Dit zou namelijk betekenen dat de medewerkers de gehele kerstperiode niet naar huis kunnen om met hun eigen familie kerst te vieren. En dat is een aantal van hen toch echt te veel gevraagd. Dus weigeren zeker twintig personeelsleden om aan deze wens van de Queen te voldoen, zo weet The Sun. Een insider laat aan de Britse krant weten dat Elizabeth daar 'furieus' om is. "Enough is enough", zou het personeel gezegd hebben.

Unieke kerst

Balen voor de koningin, die dit jaar sowieso al prins Harry en Meghan Markle niet bij het kerstdiner hoeft te verwachten. Zij vieren kerst voor het eerst samen in hun nieuwe woonplaats, Los Angeles. Het is nog maar de vraag hoe kerst er nu voor koningin Elizabeth uit gaat zien. Gaat het hele feest wel door in het Sandringham House? Als ze noodgedwongen kerst toch maar vieren op Windsor Castle, is dat voor het eerst in dertig jaar. Maar ook daar weten ze er vast ook een warm en gezellig feestje van te maken.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | The Sun

Beeld | Getty

null Beeld

Eenzaamheid is niet alleen een groot probleem onder ouderen, maar ook onder jongvolwassenen. Daarom heeft Margriet het initiatief Margriet Belbuddy's in het leven geroepen: Margriet-vrijwilligers bieden een luisterend oor aan iedereen die wel een praatje kan gebruiken. Van maandag t/m vrijdag van 18.30 tot 22.00 zitten onze Margriet Belbuddy's voor je klaar via 088 076 77 00. Kijk voor meer informatie op Margriet.nl/belbuddys.

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden