null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Queen Elizabeth houdt toeristen bij haar kasteel voor de gek

Queen Elizabeth houdt wel van een gebbetje op z'n tijd. Dat weet Richard Griffin, al dertig jaar beveiliger van de Britse koningsfamilie, als geen ander.

Hij vertelt aan het Britse blad The Times hoe hare majesteit ooit een groepje toeristen in de maling nam.

Onherkenbaar bij Balmoral Castle

Balmoral Castle is al jaren het zomervakantieadres van de Britse koningsfamilie. Koningin Elizabeth brengt haar vrije tijd in en rond dit kasteel in Schotland graag zo incognito mogelijk door. Ze loopt er dan ook niet in kleurrijke kleren en met perfect gekapt haar rond. Nee, ze draagt een hoofddoekje en een beige, lange jas, waardoor ze niet zo snel te herkennen is.

Ontmoeting met de koningin

Toen er eens een groep Amerikaanse toeristen in het park voor Balmoral Castle ronddwaalde, besloot de queen de proef op de som te nemen. Ze liep naar hen toe met haar beveiliger Richard, en de nieuwsgierige toeristen hadden meteen een vraag aan haar: of zij ooit de koningin ontmoet had. "Nee, maar deze politieman wel", was haar gevatte antwoord. De groep droop vervolgens af en had volgens Richard nog altijd geen idee wie ze zojuist hadden ontmoet. Wat moeten hij en de queen daarna gelachen hebben samen.

Hoe Elizabeth er dan bijloopt in Schotland? Nou, zoals op onderstaande foto, en we kunnen ons best voorstellen dat je de koningin zo niet een, twee, drie herkent.

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | The Mirror

Beeld | Getty

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden