null Beeld

Prinses Margriet is gasthoofdredacteur van Margriet: dít lees je in dit bijzondere nummer

Deze week heeft Margriet een heel bijzondere gasthoofdredacteur: Prinses Margriet. Als redactie vonden wij het erg bijzonder om deze Margriet samen met deze Koninklijke Hoogheid te maken. In dit nummer lees je wat de prinses bezighoudt en wat haar raakt. “Ik was met veel plezier gasthoofdredacteur”, zegt ze in haar voorwoord. “Urenlang grasduinen in oude fotoalbums, mijn favoriete dingen bedenken, vertellen over mijn werk – het was enorm leuk om te doen.” 

Het is een uniek nummer geworden waarin we Prinses Margriet leren kennen als liefhebbende moeder en ‘nanna’ en waarin haar liefde voor andere mensen en goede doelen met ons deelt. Het nummer ligt vanaf 23 september in de winkel of is hier online te bestellen zonder extra verzendkosten.

Prinses Margriet: 'Ik heb het met heel veel plezier gedaan'

In haar voorwoord schrijft de prinses: “In dit nummer van Margriet leest u wat mij aan het hart gaat, waar ik plezier aan beleef, wie ik bewonder, maar ook waar ik me zorgen over maak. Veel bewondering heb ik voor de redactie van Margriet. Wat een voorbereidingen, wat een details om uit te werken. De samenstelling van één nummer vond ik al een pittige opgave, maar ik heb het met heel veel plezier gedaan. Ik hoop dat u net zoveel plezier zult beleven aan het lezen van dit nummer.” Lees hier het hele voorwoord van Hare Koningklijke Hoogheid.

Interview met de prinses

Columnist Marjan van den Berg interviewt onze gasthoofdredacteur Prinses Margriet. Er onstaat een mooi gesprek over midden in het leven staan, liefde én dat de Prinses liever geen oma wordt genoemd. “Ik ben eigenlijk een beetje allergisch voor het woord oma. De weerstand komt bij mij uit de tijd dat ik in het ziekenhuis werkte, begin jaren zestig van de vorige eeuw. Tegen oudere vrouwen werd toen altijd gezegd: ‘Zo, omaatje, we gaan even uw temperatuur opnemen,’ het klonk zo denigrerend. Toen ons oudste kleinkind Anna was geboren, heb ik gewoon afgewacht wat ze ging zeggen. Het werd nanna en dat is zo gebleven.” Lees het interview door Marjan met Prinses Margriet hier.

null Beeld

Door de lens van prof. mr. Pieter van Vollenhoven

Er valt veel prachtige natuur te bekijken rond Huis Het Loo, waar Prinses Margriet en haar man prof. mr. Pieter van Vollenhoven wonen. Die natuur wordt vol enthousiasme door hem vastgelegd, vertelt hij: “54 jaar… ja, ja, niet te geloven, wonen wij in de ­eeuwig zingende bossen en door de fotografie heb ik mijn medebewoners veel beter leren kennen.” Een aantal van deze foto’s delen we exclusief in het nummer dat nu in de winkel ligt.

null Beeld

Het fotoalbum van Prinses Margriet

In dit nummer krijgen we een speciaal inkijkje in het foto album van Prinses Margriet. We zien de Prinses als kind, Hare Koninklijke Hoogheid en haar man als echte familiemensen, maar zien haar ook in haar werk voor verschillende goede doelen. Ook mogen we exclusieve beelden laten zien van de elf kleinkinderen van prinses Margriet en maken we kennis met honden Glengie en Boogiewoogie. Meer zien van het fotoalbum? Dat kan hier.

null Beeld
null Beeld

Links: Prinses Margriet: "Hier zijn we vijftig jaar getrouwd. We hebben onze trouwkleding aan, dat doen we elk jaar'

Rechts: Prinses Margriet: "Jarenlange balletles bracht mij de liefde voor ballet"

Bestel het nummer met Prinses Margriet als gasthoofdredacteur online

null Beeld
Lisa Manche

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden