null Beeld

Prinses Amalia speelde zélf hoofdrol in eigen geschreven kerstmusical

Prinses Amalia kan een zelfgeschreven kerstmusical op haar cv zetten. Dinsdagavond vond die plaats in de Koninklijke Schouwburg.

Niemand minder dan Amalia zelf speelde een hoofdrol in Kerstklooster. Helaas zijn er geen beelden van, tot verbazing van royaltykenners.

Prinses Amalia als kerstfee

De hele koninklijke familie, waaronder koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix en Máxima's moeder María del Carmen Zorreguieta, streken in de schouwburg neer om Amalia op de bühne te bewonderen, zo meldt Royal Insider. Amalia speelde in haar zelfgeschreven musical kerstfee Gemma.

Trijntje Oosterhuis

Eerder schreven we al dat Trijntje Oosterhuis door Amalia was gevraagd om te zingen in haar musical. Trijntje is al jaren een goede vriendin van de koningsfamilie, dus natuurlijk wees ze dit bijzondere verzoek niet af.

Mediacode

Helaas zijn er geen beelden van de musical, dus we zullen waarschijnlijk nooit weten hoe Amalia er op het toneel uitzag of welk lied Trijntje voor de prinses zong. De Rijksvoorlichtingsdienst maakte bekend dat de mediacode dinsdagavond van kracht was, die inhoudt dat het een privégelegenheid betreft waar door de pers geen beelden van gemaakt mogen worden. Zelfs buiten vóór de Koninklijke Schouwburg niet. En dat zorgt voor verbazing onder sommige royaltykenners.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Royal Insider

Beeld | RVD - Z.M. de Koning

Faye Heijnis

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden